Transmiter TV

mwarpas

New member
Hej, nie wiem czy w dobrym dziale, jeśli nie to proszę admina o przesunięcie.

Do sedna - mam telewizor do którego podłączony jest światłowód i stoi on przy ścianie A, jestem w trakcie remontu i chciałbym telewizor postawić przy ścianie równoległej do ściany A oddalonej o ok. 3-4m. Wszytskie kable znajdują się przy ścianie A, nie chcę teraz ciągnąć wszystkiego przez cały pokój, szukam jakiegoś rozwiązania żeby puścić sygnał bezprzewodowo.

Myślałem, że istnieją jakieś transmitery, które np. podłączam do dekodera od dostawcy i on bezprzewodowo wysyła sygnał do telewizora. Oczywiście teraz tylko rzucam pomysł bo każde rozwiązanie będzie, które spełni swoją rolę będzie ok.

Macie jakieś pomysły?

Z góry dzięki.

mwarpas

New member
Hej, dzieki za odpowiedz. Dopytam bo nie wiem czy to napewno to czego szukam. Poczytalem troche o tym urzadzeniu i to przesyła sygnal z jednego urzadzenia na inne. Ja natomiast chcialbym podlaczyc jedna czesc transmitera do dekodera a druga do telewizora. Nie bede mial 2 urzadzen w pokoju.

Dzieki

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie tak to działa, transmiter składa się z dwóch elementów, nadajnika i odbiornika.
Podłączasz jedną część (np.) do dekodera (wyjście hdmi), a drugą część do amplitunera, bądż w Twoim przypadku wejścia hdmi w tv.
Działa to naturalnie bezprzewodowo, jeżeli odległości będą za duże, to może być problem.

mwarpas

New member
Dzieki za szybka odpowiedz, byłoby to rozwiązanie mojego problemu. Niestety nie widzę nigdzie w sprzedaży tego modelu. Jak wiesz gdzie mogę coś takiego dostać to będę wdzięczny za informację.

Do góry