Toya HD

Pszemol

New member
Witam

Czy jest już ktoś szczęśliwym posiadaczem HD w Toyi? Jeśli tak to prosiłbym o wrażenia. Czy wszystko gra itp. ;) I jeszcze jedno: jak to jest z dekoderem. Czy trzeba płacić za dzierżawę co miesiąc czy jest to opłata jednorazowa. I może jeśli zagląda tu osoba z firmy Toya to proszę o wytłumaczenie tych wszystkich dostępnych pakietów bo w ofercie za przeproszeniem jest niezły burd... I na koniec jak wygląda wymiana dekodera SD na HD? Pewnie jak zwykle dodatkowa opłata?

Ostatnia edycja:

areqq

New member
Niestety napisane wyraźnie mają na stronie: miesięczna opłata za dzierżawę: 15zł. Ale nawet nie ma specyfikacji co to za tuner. Ja też się przymierzam do wyskoczenia z SD analogowej. Ale warunek konieczny tuner z dyskiem.

areqq

New member
w moim przypadku toya to jedyny rozsądny dostawca internetu - a ten raz z TV jest tańszy + nie chce mi się kombinować z talerzem i kablami.

Banzai

New member
Jestem posiadaczem cyfrowej TV Toya i w tej chwili opłata z dekoderem SD, to 12 zł. Byłem na Łąkowej na prezentacji HD i miałem ewentualnie podpisać umowę na tą usługę. Jednak po podliczeniu kosztów zrezygnowałem. Koszt dzierżawy dekodera HD, to 15 zł, pakiet podstawowy to 15 zł. Jednorazowy koszt aktywacji (przy zamianie SD na HD), to 49,50 zł. Podana jest też cena wymiany SD na HD i wynosi 100 zł (wszystko przy umowie na 12 m-cy). Czyli na dobry początek mamy 179,50. Miesięcznie 30 zł, a różnica w programach jest taka, że otrzymujemy 7 nowych programów i TVN w HD. Gdy chcemy Pakiet cyfrowy plus, cena miesięcznego abonamentu wzrasta do 45 zł i dochodzą 4 programy w HD i dodatkowo 5 nowych programów. Może to nie jest dużo patrząc na inne platformy cyfrowe, ale ja pomyślałem, że to co mam w tej chwili w zupełności mi wystarcza a i cena 12 zł zadowala. Trzeba pamiętać, że aby mieć TV cyfrową musimy posiadać TV analogową, która w pełnym pakiecie wynosi 48,50 zł.

Pszemol

New member
Banzai wielkie dzięki. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Wychodzi na to że na razie nie ma sensu brać HD w Toyi. (chyba że ktoś nie ma co robić z pieniędzmi).

Golibroda

New member
areqq napisał:
Niestety napisane wyraźnie mają na stronie: miesięczna opłata za dzierżawę: 15zł. Ale nawet nie ma specyfikacji co to za tuner. Ja też się przymierzam do wyskoczenia z SD analogowej. Ale warunek konieczny tuner z dyskiem.

Mają tuner Motoroli. Nie znam danych technicznych. na razie bez HDD.

P.

Do góry