Możesz powiedzieć gdzie jest taniej, ja obszukałem net i nie znalazłem. A jeśli chodzi o oznaczenie to te TV nie różni.ą się niczym. DG oznacza kolor telewizora i to że posiada wbudowany tuner (ale te bez tego napisu też to mają ).
Pozdrawiam
aru0 - cieszę się że tak szybko chciałeś pokazać różnicę cenową, ale pokazałeś tylko dwa linki w których są ceny ZF w róznych sklepach (demokracja i wolność cen ). Widzę że nawet nie chciało Ci się przeczytać specyfiakcji bo jest ona taka sama w każdym przypadku. Gdyby miało miejsce to co mówisz, to w obu linakch powinna przyjamniej raz powtórzyć się ta sama firma a tak nie jest. Reasumujac to są te same TV tylko inne nazewnictwo i ofertowane przez rózne sklepy. Cóż można tylko spytać się tych co źle piszą w necie, skad wytrzsnęli taką nazwe i wprowadzają ludiz w błąd. Wątek o róznicy uważam za zamknięty.
Pozdrawiam
Witam, właśnie nabyłem 47-mkę od KIKI-ego. Nie będę opisywał zalet - juz były wymieniane. Mam jednak pytanie o telewizje cyfrową z wbudowanego tunera DTV. W funkcji wyszukiwania kanałów brak kraju Polska - nie mogę wyszukać kanałów. Może to być wina braku sygnału ale prawdopodobnie są 4 kanały tv (okolice Wrocławia). Czy ktoś wykorzystuje tą funkcję?
Myślałem podobnie przy modelu 3030 i 3030DG (duża różnica cen w Ceneo), ale sprawdziłem wszystkie sklepy na Ceneo. Nie ma sklepu gdzie sprzedają oba te modele jednocześnie, więc to tylko kwestnia nazewnictwa w poszczególnych sklepach, a nie specyfikacji technicznej. Poza tym Toshiba podaje tylko model 3030D, nie ma innego na ich liście produktów.
Właśnie zostałem szczęsliwym posiadaczem Toshiby 47Z3030DG, jestem bardzo zadowolony , obraz ps3 , blu-ray - rewelacja , obraz kablówki (zwykłe SD) da się przeżyć pracuje na poprawą ustawień , długo sie zastanawiałem pomiędzy JVC , plazmą Pioneera , oraz Toshibą , i jak na razie nie żałuje ani złotówki , i co ważne telewizor podoba sie żonie (choć krzyczała że za wielki )
Dziekuję wszystkim za porady dotyczące zakupu , bardzo mi pomogły
Witam mg30906
Dzięki uprzejmości gilek1975 są ustawienia do Tosi ZF , może warto wypróbować na początek . Wiem że inna matryca ( więdz regulacja niezbędna ) ale na początek może będą OK.
Chce zawiesic tego TV nad grzejnikiem. Czy on moze tam wisciec czy to jest nie wskazane? Cieplo z kaloryfera idzie do gory to czy to nie przeszkadza nic sie nie popsuje?
D.Karolik dzieki za info , Gilek 1975 - dzieki za ustawienia w 47Z3030DG sprawdzaja się bardzo dobrze jak na moje amatorskie oko , w porównaniu z ustawieniami fabrycznymi obraz z kablówki wyglada rewelacyjnie , nawet żona jest juz zadowolona , odwaliłeś kawał dobrej roboty
Witam
Czy ktoś z was może zetknał sie z tym modelem:
Toshiba REGZA 32C3035DB 32"LCD TV
Zamierzam go kupic, chcialbym uslyszec o wrażeniach...
Link: http://www.ebuyer.com/product/134595#
Witam
W modelach Z3030- 37,42, 47 jest zamontowany panel IPS,
w ZF -panel S-PVA
dodam że w 52 Z3030 też jest panel S-PVA.
Pamiętam że na forum gdzieś były opisywane różnice trzeba trochę poszukac