Toshiba Regza - dylemat przed wyborem

eirkir

New member
Witam Szanowne Grono!
Właśnie chce kupić mój pierwszy TV LCD i padł wybór na modele jak w temacie. Ten pierwszy jest HD READY a drugi FULL HD.
Cena za oba jest identyczna - obydwa są w promocji i zarezerwowałem je w obu sklepach, lecz teraz nie wiem, który wybrać.
Może ktoś mnie oświeci? Są jakieś znaczne róznice pomiędzy modelem AV a XV ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi!

eirkir

New member
kiki napisał:
ale jakie masz potrzeby i warunki ?

Wiesz. Będę oglądał na pewno filmy w programach HD bo wykupię jakiś dogodny pakiet (nie wiem jeszcze jaki, może Virgin - mieszkam w UK). Pewnie kupię za jakiś czas też odtwarzacz blue ray. Na pewno podłączę sobie komputer pod TV i Sony Playstation.
Lepiej oczywiście wybrać model FULL HD, ale może ten 37AV635 o rozdzielczości 1366 x 768 jest lepszy technologicznie?

Na dzień dzisiejszy nie mam TV HD i nie mam odtwarzacza blue ray.
Mam kompa, telewizję Free View i PlayStation.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wczoraj skończyłem test ZV 635 . Od wczoraj testuję XV 635 i muszę powiedzieć że do Twoich celów wybrałbym właśnie ten model.
Jedynie co można mu zarzucić to słabsze kąty boczne. Jak na tą klasę ma bardzo dobrą czerń, z komputerem też współpracuje bez problemów .Ma wiele gadżetów przydatnych i mocno rozbudowane menu .
Jutro skończę test i możesz obejrzeć w klubie HDTV.

eirkir

New member
kiki napisał:
Wczoraj skończyłem test ZV 635 . Od wczoraj testuję XV 635 i muszę powiedzieć że do Twoich celów wybrałbym właśnie ten model.
Jedynie co można mu zarzucić to słabsze kąty boczne. Jak na tą klasę ma bardzo dobrą czerń, z komputerem też współpracuje bez problemów .Ma wiele gadżetów przydatnych i mocno rozbudowane menu .
Jutro skończę test i możesz obejrzeć w klubie HDTV.

Dzięki za dobrą radę. A co jeśli chodzi o rozdzielczość? Widać jakieś ogromne różnice pomiędzy rozdzielczością HD Ready a FULL HD w 37" modelach Toshiby? Jednak 1366x768 a 1920x1080 to fizycznie duża różnica, tylko jak to się ma w praktyce?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przekłada się to wyrazistość czcionki we współpracy z komputerem, na czystość obrazu HD . na lepszą jakoś gdy zasiadasz blisko ekranu.

eirkir

New member
OK. Dzieki za rady kiki. Kupiłem wczoraj 37xv555 i jak na pierwsze wrażenia - rewelacja. Nie jestem jakimś maniakiem, więc na moje potrzeby idealny wybór. Z ciekawości podłączyłem kompa poprzez d-sub na 1920x1080 i wielkość oraz jakoś obrazu zwaliła mnie z nóg.
Obraz TV też ok. Tv posiada bardzo bogate menu i można na prawdę dostosować obraz do własnych wymagań. Dźwięk tez nie jest zły, ale mógłby być lepszy. Jest wyjście na subwoofer, więc jak podłączę takowy, to pewnie dźwięk będzie bardzieł pełny.
Pozdrawiam :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
jest cały czas w obróbce -
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=42763 - TU
ale nie masz jeszcze dostępu - bo trwa opis.
Mam nadzieję że za dwa dni będzie:
Toshiba 46XV 635 - test

001_P1220042.JPG

014_P1220063.JPG

035_P1220114.JPG

Do góry