Toshiba 46'' vs Samsung 46''

Damixsat

New member
W zasadzie wszystko zależy od tego czego od niego oczekujesz. Ten model Toshiby 46WL863 jest bardzo dobry i solidny,stad tak wysoka cena. Czy opłaca się za niego tyle zapłacić? Moim zdaniem nie,bo fizycznie nie odczujesz różnicy w oglądaniu miedzy Samsungiem 46D6500.

Cocxa

New member
Witam ponownie. Otóż chciałbym pooglądać na moim telewizorze (Toshibie) filmy. Filmy telewizor widzi dobrze, wszystko jest ok, tyle, że telewizor nie widzi napisów, które są w osobnym pliku. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić, żeby to wszystko działało? Pozdrawiam!

paeru

New member
Bez reklam
Jaki model? Ogólnie rzecz biorąc: napisy w formacie .srt, o tej samej nazwie co film. Na pilocie wybieramy guzikiem subtitles. Dla polskich znaków: napisy muszą być zapisane z kodowaniem UTF-8.

Cocxa

New member
Toshiba 46YL863
Zrobiłem tak, jak pan proponował, ale ciągle bez efektów. W niektórych filmach pojawia się opcja 'napisy, ale po włączeniu nie ma reakcji. W niektórych po naciśnięciu subtitles wyskakuję 'niedostępne'. Nie wiem, co może być źle.

Cocxa

New member
Klikam Subtitle, daje wł. klikam text i nic. Gdy ponowie nacisnę na subtitle, wyskakuje mi, że są wyłączone. I tak ciągle. Napisy mam w pliku .srt z tym kodowaniem UTF. I nic.

Do góry