Toshiba 42XV635 - obraz

look4s

New member
Witam! kupilem wczoraj toske i nie jestem do konca zadowolony z obrazu, z ustawien fabrycznych przestawilem na parametry ktore znalazlem na forum kolory, kontrast tutaj jest ok ale na jednych jak i na drugich ustawieniach obraz z C+ jest jakis taki rozmyty (na HD jeszcze nie sprawdzalem bo jeszcze nie mam) i malo wyrazny czy mozna go jakos jescze dostroic?

kapsell

New member
Bez reklam
Jesli ustawienia fabryczne cie nie satysfakcjonuja to postaraj sie o kalibracje profesjonalna, bedziesz zadowolony.

look4s

New member
chodzi o to ze gry na Xboxa sa zajebiste zdjecia z karty SD tez, tylko ten obraz z cyfry+ wg mnie jest kiepski czy to tylko i wylacznie wina sygnalu? czy da sie jeszcze cos samemu poprawic? dzis jescze sprawdze HD ale mysle ze tu zastrzezen nie bedzie

piotrflo

Member
chodzi o to ze gry na Xboxa sa zajebiste zdjecia z karty SD tez, tylko ten obraz z cyfry+ wg mnie jest kiepski czy to tylko i wylacznie wina sygnalu? czy da sie jeszcze cos samemu poprawic? dzis jescze sprawdze HD ale mysle ze tu zastrzezen nie bedzie

Wszystko kwestia ustawien. Sprawdz np na dynamicznym z automatu. Ja mam cyfrowa kablowke z UPC przez dekoder cyfrowy a z dekodera analogowo poprzez Euro do TV i obraz jest OK. Nie powiem, ze super bo bym sklamal, ale naprawde jest dobrze. Mysle, ze z Cyfry + powinienes miec jeszcze lepiej. Popracuj nad ustawieniami. Ja tez nie bylem do konca zachwycony z ustawien, ktore kraza na forum. Wszystko troche trzeba ustawic do swoich wymagan. Tyle jest tam parametrow do ustawiania, ze naprawde mozna wiele wyciagnac z tego TV. Ale trzeba miec troche czasu. Tak jak napisalem na poczatku sprawdz obraz na dynamicznych z automatu. Zobaczysz wtedy efekt. Ja tez mialem np filmy z HD lekko jak za mgla. Okazalo sie, ze to ustawienia. Wzialem dynamiczne, zrobilem troszke wlasnej korekcji i obraz z HD jak z bajki. Ale oczywiscie bez "teatru". :mrgreen:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wystarczy jak poprawisz jakość obrazu SD.
Niestety SD nigdy nie zagra tak jak HD . Wymień tuner na lepszy , taki który lepiej obrabia sygnał cyfrowy i kabel , tak jak zasugerował - kapsell.

look4s

New member
dekoder mam ferguson 8900 podlaczony przez HDMI z kompletu
nie chodzi mi o to aby SD byl jak HD tylko jakos wydaje mi sie ze ten obraz jest taki jak ze slabej jakosci Divixa :)
mam jeszcze jakis zwykly dekoder cyfry i dekoder polsatu tez jakis zwykly dzis beda testy :)

marcin-1981

New member
Witam
Czy jest jakaś recenzja albo test tego TV Toshiba 42XV635?
Szukam na forum ale nie mogę znaleźć KIKI masz coś w tym temacie:) ?
Można jakieś ustawienia dostać do tego TV ile takie coś kosztuje?

Ostatnia edycja:
Do góry