Toshiba 40TL838G, Sharp LC40LE630E (który ma lepszy obraz?)

magadamus

New member
Witam,
Po przeszukaniu forum, testów i obejrzeniu telewizorów w sklepie mam pytanie o telewizory Toshiba 40TL838G i Sharp LC40LE630E, głównie o to, który ma lepszy obraz. Samsunga D5500 odrzuciłem, w grę wchodzi ew. LG LW5500 (ze względu na wysokie odświeżanie)
1. Oglądam 99 % telewizję (cyfrowa )
2. 2-3 metry z lekkiego ukosa
3. Telewizor będzie wisiał naprzeciwko okien
4. Zależy mi głównie na PŁYNNOŚCI (piłka nożna,tenis i dużo sportu),czerni i braku białych podświetleń na matrycy

Proszę nie pisać o plazmach (postanowione pomimo, iż uważam Panasonica gt30e za jeden z najładniejszych telewizorów, a obraz ma rewelacyjny)

P.S. dzięki forum wybrałem kiedyś rodzicom SHARPA 705...są zadowoleni:), mam zatem nadzieję, że teraz dla siebie też coś wybiorę dzięki Waszej pomocy
pozdrawiam

magadamus

New member
Wiem, że jeśli chodzi o płynność to są lepsze wybory, ale w cenie którą przeznaczyłem na telewizor te wydają się optymalne.
Cena to około 2500 (plus wieszak plus kabelki itp) ..i tak się uzbiera pod 3000)

p.s Nie wiem co miał na myśli designer sharpa 630 z tym mini-panelikiem przyklejonym pod telewizorem i kto to zatwierdził, bo wygląda delikatnie mówiąc ..dziwnie:)

magadamus

New member
Dziękuję za odpowiedzi. Byłem w sklepie obejrzeć TOSHIBĘ TL838 i wizualnie , jak i "obrazowo" spodobał mi się i już byłem zdecydowany na kupno, aż tu sprzedawca pokazał mi LG 42LW5400. Muszę przyznać, że wizualnie bardzo ładny z wąska ramką ..podobny bardzo do Toshiby. Dodatkowo okulary do 3D gratis no i 2 cale większy.
Teraz do rzeczy...Który z tych dwóch będzie lepszym wyborem?...zależy mi jak już pisałem wcześniej na dobrym ostrym obrazie i matowej matrycy (będzie wisiał naprzeciw okna)
....Jestem zdecydowany na jednego z tych dwóch..tym bardziej, że Święta tuż tuż:)

Kpc21

New member
p.s Nie wiem co miał na myśli designer sharpa 630 z tym mini-panelikiem przyklejonym pod telewizorem i kto to zatwierdził, bo wygląda delikatnie mówiąc ..dziwnie:)
Ten panelik to cecha nie tyle Sharpa, co Philipsa. W Philipsach jest bardziej zaokrąglony i tam wygląda normalnie. Sharp próbował dostosować go do swojego designu (bo ten telewizor to tak naprawdę Philips) i wyszło to, co wyszło.

Do góry