@Karpaj - widzę że mocno ogarniasz temat toshiby 933. Sam taką dziś kupiłem (46") i niestety jedyne źródło sygnału jakie mogę podłączyć to laptop/PC - dopiero za kilka dni zamontuję antenę w nowym mieszkaniu. Mam do Ciebie (lub kogoś znającego ten TV) parę pytań:
1) Efekt teatru/opery mydlanej - tak się to chyba nazywa oglądając film na monitorze PC lub na starym LCD (w poprzednim mieszkaniu) nie zauważałem tego. Dziś podpinając pod Tośkę kompa i uruchamiając film wydawało mi się że na ekranie TV obraz czasem zwalnia - taki slow-motion na tysięczną sekundy, na monitorze zaś wydaje się iść płynniej - czy to rzeczony efekt ?? Bo z młodości kojarzę, że stare produkcje pokroju Dynastii tak miały. Jak wyłączyć "ulepszacze obrazu" odpowiadające za ten efekt w naszej Toshibie ??
2)Skalowanie obrazu - odkryłem kilka opcji "szeroki kąt", 4:3 etc. ale żaden nie powodował wyświetlenia obrazu z komputera na całym ekranie - zostawała czarna centymetrowa ramka wokół obrazu - da się jakoś to "wypełnić" ??
3) Opisy ustawień, bardziej zaawansowanych opcji - znajdę jakąś rozbudowaną instrukcję w sieci- bo ta do telewizora ma z 10 stron (z całej książki w kilkunastu językach) i raczej wiele tam nie znajdę - choć bez bicia przyznam że nie czytałem - za późno kurier przywiózł TV aby mieć czas na to.
4) Porady kalibracyjne do tego modelu - znajdę gdzieś dobre bazowe ustawienia ??
Mam nadzieję że szybko się przyzwyczaję do obrazu / efektów "dziada"

bo sam TV bardzo przypadł mi do gustu.