Aktualizacja
jak uaktualnic z pena soft , pobrałem plik ale odpalam z pena i nic sie nie dzieje jak zapisac te pliki czy coś zmienic proszę krok po kroku opisać..
Widzę że masz takie same problemy jak ja, też nie mogę zrobić aktualizacji sieciowej, a z pena nie chciało wystartować, czekałem aż ktoś Ci pomoże i napisze jak to zrobić ale widzę że wszyscy mają aktualizację ale nikt nie wie jak ją zrobić - haha, wymyślają jakieś dziwne problemy z telewizorem a nie widzą że jest za oknem pochmurno i słaby sygnał z satelity powoduje przycinanie się obrazu czy pixeloze, ale jak ktoś kupuje telewizor LED 3D FULL HD i nie wie co to jest SD to nie ma co się dziwić że szuka rozwiązania problemów tam gdzie widzi a nie tam gdzie są.
Ale wracając do tematu, nie zrobiłem aktualizacji sieciowej, pojawiał mi się komunikat taki jak u Ciebie, że aktualizacje nie dostępne w tym momencie, pisałem o problemie do Toshiby na Toshiba om net to oni wysłali mnie do serwisu, więc postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce - pobrałem aktualizacje z IBM-network rozpakowałem aby były na penie tylko trzy pliki, bez żadnych folderów, zapisałem to na penie 4GB, wyłączyłem TV z prądu podłączyłem pena, włączam i...............nic, wykonałem kilka prób ale bez efektu, pen oczywiści formatowany na fat32. Wygrzebałem starego pena 2GB wykonałem te same czynności i poszło, po włączeniu zasilania zapaliły się dwie diody - power i ta druga obok i po chwili na ekranie pojawiło się wykonywanie aktualizacji, jak już miałem zakończone wykonywanie aktualizacji wyłączyłem z prądu bo inaczej się nie dało, zaraz po włączeniu prądu odłączyłem pena i aktualizacja zakończona, całość ok 4min.
Ale czy warto aktualizować - moim zdaniem nie, szkoda zachodu, praktycznie żadnych zmian, mi zależało aby w ustawieniach kraju na polski chodziło DVB-C, ale nie poprawili tego, dalej TV nie jest dostosowany do polskich standardów.
Mam nadzieję że pomogłem jak wykonać aktualizację z pena, a jak ktoś robił sieciową niech napisze jak to zrobił, bo jak widzę nie jestem jedyny u którego to nie poszło.
Pozdrawiam.