Tomek Koko napisał:
I jak wrazenia w porównaniu do tv crt? Da sie to oglądać?Mówie oczywiscie o obrazie z anteny a nie dvd.
W tej chwili z anteny zbiorczej mam nawet lepiej niż ze starego crt Thomsona, jest wyraźniej i ostrzej, Pierwsza rzecz na jaką zwróciłem uwagę przy wyborze lcd Toshiby w sklepie, to wlaśnie całkiem przyzwoity obraz ze zwykłej anteny, porównywałem do Sony. Oczywiście w kategoriach absolutnych można trochę pomarudzić np. trochę syntetyczna ludzka skóra, słabsze kąty, mniej szczegółowa i głęboka czerń, ale mimo to jestem zadowolony. Można się przyzwyczaić, dość długo już korzystam z lcd przy komputerze. Dużo zależy też od sygnału. U mnie najlepiej odbiera TVN, najgorzej Polsat, jest dużo odbić, mieszkam w centrum miasta. Wszystkie niedogodnośći rekompensuje jednak obraz z dvd, jest rewelacyjny, Epoka Lodowcowa czy Shrek wyglądają pięknie, widać każdy włosek na tyłku mamuta

. Oglądam z odległości 2,5 m. a mogę podejść jeszcze bliżej i obraz dalej jest dobry, prawie jak HD. Zraca uwagę lepsza płynność obrazu niż w Sony i Sharpie, tam miałem wrażenie jakby pewnego rwania się obrazu, czasami podobnie to odczuwam grając na komputerze. Dodatkowy atut, to bardziej zaawansowane możliwośći ustawienia poszczególnych kolorów w menu. Zaznaczam jednak, że są to moje subiektywne odczucia, każdy z Was może odebrać ten tv inaczej.
Pozdrawiam.