Toshiba 32HL933 jaka matryca?

ruczaj7

New member
Witam. Jaka matryca jest w Toshiba 32HL933, TN czy IPS?

Jak wypadają kąty widzenia w tym modelu?

Czy nie ma problemów z polskimi napisami z usb?

Ostatnia edycja:
T

TheMikeL

Guest
Matryca TN, kąty dobre, czyta polskie napisy, ale głównie z srt.

To pewna informacja o tym TN? W 32EL933 też jest taka? Nie powiem, trochę mnie podłamałeś, bo ten model leci właśnie do mojej babci, a jestem "wrogiem" TN-ek odkąd kupiłem sobie pierwszy monitor na innej matrycy...

Karpaj

New member
Bez reklam
To pewna informacja o tym TN? W 32EL933 też jest taka? Nie powiem, trochę mnie podłamałeś, bo ten model leci właśnie do mojej babci, a jestem "wrogiem" TN-ek odkąd kupiłem sobie pierwszy monitor na innej matrycy...

Pewny nie jestem, ale pamiętaj że IPS, TN itd. w monitorach to zupełnie inna bajka niż te same matryce w telewizorach. Powiedział bym nawet że IPS świeci gorzej niż zwykłe TN w telewizorkach. Kąty na IPS często też są gorsze - przykładem np. Panasonic 55DT50.
Ogólnie to już chyba kwestia modelu jakie ma on kąty boczne, bo widziałem że na tej samej matrycy różne modele różnych firm potrafią świecić inaczej, i mieć inne kąty.

@up TFT to nie jest rodzaj matrycy, tylko technologia poprawiająca kolory.

ruczaj7

New member
TV zamówione, też trochę się boję tej TN-ki, bo niedawno wybierałem monitor i naczytałem się o tych ips. Ale miejmy nadzieje, że jest tak jak Karpaj napisał, że w monitorach to naczej wygląda.

Swoją drogą jeśli ktoś chce kupować na raty, to odradzam electro pl. Najpierw tam zamówiłem i wybrałem Żagiel, następnego dnia dostałęm email z ratami z lukas bank i telefon ze sklepu, że bank chce zmienić warunki rat z 12 miesiecy na 18 i , że muszę wykupić ubezpieczenie.
Więc podziękowałem.
Kupiłem w innym sklepie i po 3 minutach zadzwonili do mnie z żagla, więc w electro pewnie nawet nie przekazali mojego wniosku do żagla.

Karpaj

New member
Bez reklam
Daj znać potem jak wrażenia.
A co do rat - nigdy nie próbowałem nawet brać w sklepie internetowym, zawsze płaciłem przelewem i z electro pod tym względem nie miałem problemów :p

Do góry