Właśnie dzisiaj kupiłem telewizor SHARP 32D44E-BK AQUOS koszt 2800zł i może powiem swoja opinie:
Plusy:
+ design
+ 10000:1 kontrast
+ 6ms czas reakcji matrycy
+ piękny obraz z DVD
+ dźwięk jak na LCD jest naprawde świetny, dynamiczny bez trzasków i buczenia jak ma to miejsce w SAMSUNGU
+ intuicyjna obsługa menu
+ made in japan
Minusy:
- śnieżenie na SD
Telewizor ogólnie jest świetny i szczerze moge go polecić każdemu. Dźwięk naprawde bardzo dynamiczny jak na LCD Surround, nic nie trzeszczy, nie buczy jak ma to miejsce w tv SAMSUNGA u mojej dziewczyny R82 i innych tej marki. Wszystko jest z napisem made in japan, kmpenenty takie jak matryca i elektronika, oraz składanie telewizorów odbywa się w Japonii i stamtąd w całości przypływają, a nawet przewód zasilający i baterie mają napis made in japan

Zakupiony telewizor nie posiada ani jednego bad czy sub piksela. Śnieży mi troche na kanałach z kablówki, ale to chyba wiba słabego sygnału i musze zgłosić to do swojego operatora tv.
To narazie wszystko co zauważyłem przez pare godzin użytkowania. Jak coś jeszcze zauważe wówczas napisze.
Wybrałem SHARPA zamiast wspomnianego w temacie TOSHIBY ponieważ większy kontrast ( 8000:1 TOSHIBA, 10000:1 SHARP), szybszy czas reakcji matrycy (8ms TOSHIBA, 6ms SHARP), prostota obsługi menu i pilota, ładniejszy design, świetny dźwięk surround bardzo dynamiczny i nie trzeszczący.