Topowy telewizor 4K firmy Sony model 75X9405C .

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Też jest fajny pod względem wyglądu i full led - rodzaj matrycy mnie ciekawi jaka będzie.
Nie mogą tego dawać po angielsku :-(
W tym modelu już nóżki od podstaw są nieruchome z tego co widać na zdjęciu - to już za duży tv na przesuwanie do środka... Ale cena będzie fajna tego modelu..

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Też jest fajny pod względem wyglądu i full led - rodzaj matrycy mnie ciekawi jaka będzie.
Nie mogą tego dawać po angielsku :-(
W tym modelu już nóżki od podstaw są nieruchome z tego co widać na zdjęciu - to już za duży tv na przesuwanie do środka... Ale cena będzie fajna tego modelu..

Witam uprzejmie,
Jakiej przeglądarki używasz ? Jeżeli Chrome , to pobierz i zainstaluj sobie rozszerzenie : Tłumacz Google wersja 2.0.0 . Będziesz miał łatwy dostęp do tłumaczeń podczas korzystania z Internetu .
Klikasz link . Dalej
wystarczy "najechać" na malutką ikonkę na górze przeglądarki po jej prawej stronie w pasku adresu i nacisnąć lewy przycisk touch-pada(gładzika):| , pokaże się : chcesz przetłumaczyć tę stronę , klikasz : tłumacz
i po "bólu" .
Jeżeli korzystasz z przeglądarki Firefox to klikasz link , a następnie wystarczy nacisnąć prawy przycisk touch-pada(gładzika), wybrać i kliknąć opcję : tłumacz całą stronę
i po "bólu".:|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Spoko wygląda trochę podstawa dziwna albo na tym zdjęciu tak dziwnie wyszła. Zobaczymy na żywo i ocenimy obraz jak i wygląd :) Ostatni ich model topowy 4k dobrze wychodził w testach .

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Znany recenzent sprzętu audio-wideo John Archer w dniu 12 czerwca 2015 r. przedstawia na fachowym
portalu Trusted Reviews recenzję topowego telewizora Ultra HD firmy Sony , a mianowicie model
Sony KD-75X9405C . Wszystkich chętnych do zapoznania się z treścią tego testu zapraszam do kliknięcia w poniższy link :

Sony KD-75X9405C review | TrustedReviews

Gdyby nie ta cena .;) Android w tym telewizorze jeszcze wymaga starannego dopracowania(jest w "powijakach") .
Jakość obrazu : 10/10 , jakość dźwięku : 10/10 . Funkcjonalna przeglądarka multimedialna . Input Lag wynosi 20 ms .(super)

accu

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
Czad! Ten model ociera się o perfekcję, do tego ma bardzo przyzwoite, jak na matrycę VA - kąty widzenia. Gdyby nie ta cena... :|

Jedyna, drobna obawa to HDR i niewystarczającą jasność, ale tego na razie się nie dowiemy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale jak ktoś sobie taki tv kupi to radość będzie miał z oglądania ... chciałbym żeby ktoś test zrobił profesjonalny tego modelu z samsungiem topowym...
Do tego cieszy fakt że pomimo kłopotów finansowych Sony dalej potwierdza że w topowych modelach jest firmą naprawdę bardzo dobrą - poziom Ligi Mistrzów :)

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Ale jak ktoś sobie taki tv kupi to radość będzie miał z oglądania ... chciałbym żeby ktoś test zrobił profesjonalny tego modelu z samsungiem topowym...
Do tego cieszy fakt że pomimo kłopotów finansowych Sony dalej potwierdza że w topowych modelach jest firmą naprawdę bardzo dobrą - poziom Ligi Mistrzów :)

Witam uprzejmie,

Nie da się ukryć faktu , że wbrew wszystkiemu , firma Sony potrafi skonstruować telewizor , który
wzbudza zainteresowanie użytkowników , którzy są zainteresowani wysoką jakością obrazu jaką powinien
prezentować topowy telewizor , choć nie da się ukryć faktu , że za wysoką cenę . Ale coś za coś .:neutral:

Mnie interesuje jednak , jak to będzie z jakością obrazu w modelach Sony KD-65X8509C , lub Sony KD-55X8509C , które będą bardziej "przyjazne kieszeni" potencjalnego polskiego nabywcy:| .

Wyszła już pierwsza aktualizacja oprogramowania telewizorów Ultra HD firmy Sony w dniu 27 maja 2015 r.--v2177 .Dotyczy ona serii : X8309C i pokrewne(49" i 43") , X8509C i pokrewne(75" , 65", 55") i 75X9405C .
Poprawki ;
1. ulepsza odtwarzanie i jakość dźwięku podczas korzystania z YouTube,
2. ulepszone odtwarzanie wideo USB ,
3. poprawia wydajność telewizora .

accu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niedługo się już dowiemy ale myślę że tutaj będzie jednak słabiej bo gdzieś pewnie zaoszczędzili.... jeśli chodzi o tv.. Ja też jestem bardzo ciekawy jak się będą sprawować niższe modele 4k ... i bardzo jestem ciekawy tego najcieńszego modelu jak "to coś" na żywo wygląda :) na zdjęciach bardzo mi się podoba.. ale na ten model trzeba będzie jeszcze poczekać trochę - niestety.

WuMike

New member
Bez reklam
^^ Ten najcieńszy model jest gruby, przy podstawie, a to według mnie psuje cały efekt.

Niestety, mam wrażenie, że Sony skupiło się tylko i wyłącznie na Androidzie, wdrażając tegoroczne serie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale inaczej się nie da żeby schować elektronikę w tv ... a w tym tv co Ci brakuje że napisałeś że Sony skopiło się wyłącznie na androidzie? Z testu wychodzi że jest to bardzo dobry tv ..

WuMike

New member
Bez reklam
Nie piszę o tym konkretnym modelu, bo 75X9405C jest świetny i zbliża się do ideału.

Chodzi mi o niższe serie i brak postępu, w kwestii jakości obrazu. Baa, wiele serii wręcz cofnęło się wstecz, z gorszymi kątami widzenia oraz wyższym input lagiem.

To ma być dobre? Tak, ale tylko dla ludzi, którym zależy na Androidzie i "pierdołach", a nie jakości obrazu.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie piszę o tym konkretnym modelu, bo 75X9405C jest świetny i zbliża się do ideału.

Chodzi mi o niższe serie i brak postępu, w kwestii jakości obrazu. Baa, wiele serii wręcz cofnęło się wstecz, z gorszymi kątami widzenia oraz wyższym input lagiem.

To ma być dobre? Tak, ale tylko dla ludzi, którym zależy na Androidzie i "pierdołach", a nie jakości obrazu.

Pod tym względem masz rację i zgadzam się w 100% - ja już kiedyś pisałem i kilku Kolegów z forum również się ze mną zgodziło że powinny być dwa typy tv jeden gadżety i średnia albo słaba jakość obrazu a szczególnie w seriach niższych... i bez bajerów, gadżetów ale za to super obraz czy tez na wysokim poziomie dla tych dla których android i machanie ręka do tv nie ma żadnego znaczenia..
Niestety takich ludzi jak my jest mniej niż tych co lubią gadżety w tv.. a to wiadomo z czym się wiąże że trzeba na czymś zaoszczędzić - bo jedno i drugie w parze nie idzie ... oczywiście w tych modelach średnich i niskich..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wyniki testu były do przewidzenia - niewątpliwie jest to najlepszy albo prawie najlepszy led 4k na świecie - jeszcze ewentualnie tak jak i wspomniane było w teście topowy model Samsunga jest na podobnym poziomie... a potem cisza... oczywiście topowy oled Lg traktuję jako tv o innej technologii więc nie biorę go do porównania z tymi dwoma modelami o których napisałem.
Tv marzeń ale dla bogatych...

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Znowu przeoczyłem , bo telewizor bardzo drogi jest , ale co tam , myślę , że warto zapoznać się
z testem topowego telewizora Ultra HD firmy Sony , model Sony KD-75X9405C napisanego w dniu
31 sierpnia 2015 r. na portalu fachowym HDTVtest.uk .

Sony KD-75X9405C (X94C) Review

Tylko 14 kolumn x 6 rzędów daje "tylko" 84 stref , ale za to jaki znakomity obraz jest wyświetlany na ekranie tego telewizora . Jak to
firma Sony zrobiła , zostanie tylko jej "słodką" tajemnicą .;)

accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Coś około 37 tyś... Czy lepszy to najlepiej samemu sprawdzić... bo wiesz dla jednego będzie lepiej dla drugiego słabiej... też kwestia wyglądu - zupełnie inaczej oba tv się prezentują...

Osobiście ja bym nie kupił tak drogiego tv ( przy obecnych prawie) bo nawet wykupując gwarancję 5 letnią to i tak z tego co było do tej pory na forum to wszyscy którzy kupili topowe tv i za dużo mniejsze pieniądze niż ten model to generalnie czuli się pokrzywdzeni.. najlepiej wychodzili Ci co kupili średnie modele i niskie...Przynajmniej ja tak zaobserwowałem... chyba że dla Ciebie taka kwota to nie jest jakimś szokiem żeby np. po 4 latach w razie zepsucia dostać tv za powiedzmy 50% tej ceny bo tak to było w kilku wypadkach jeśli chodzi o topowe modele. Jak ma się pieniądze to i tak jak pisałem lepiej dostać tv nawet za 50% niż nic ale to musi być człowieka stać na taki myk na 100%...
Ja myślę że teraz będę wyłącznie kupował tv tak ze średniej pułki ..... obraz przyzwoity a i najmniej się traci w razie awarii, a tv niestety lubią się psuć...
Ale z obrazu na pewno będziesz zadowolony..

Do góry