To nie Panasonic ale Samsung pierwszy wprowadzi do sprzedaży odtwarzacz UltraHD Bluray.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie Panasonic ale Samsung pierwszy wprowadzi do sprzedaży odtwarzacz UltraHD Bluray.

Mimo, że Panasonic jako pierwszy pokazał prototyp takiego urządzenia to problemy z finalizacją były tak duże, że do dziś Panasonic Bluray UHD jest dalej jedynie prototypem.

A tym czasem jest już i nazywa się Samsung UBD-K8500 .
To pierwszy na świecie odtwarzacz Blu-ray który obsługuje filmy w jakości UHD.
To pierwszy odtwarzacz UHD który wejdzie do sprzedaży jeszcze z końcem tego roku.
To pierwszy odtwarzacz konsumencki który posiada czterokrotnie większą rozdzielczość niż dotychczasowe odtwarzacze Blu-ray.
To pierwszy odtwarzacz który mimo jakości jest w rozsądnej cenie.
To pierwszy model który posiada 64-krotnie większą paletę barw niż odtwarzacze dostępne na rynku.

Model UBD-K8500 pozwala na upscaling nagrań ze starszych płyt do rozdzielczości Ultra HD.
Posiada złącza HDMI 2.0a i obsługiwać będzie technologię HDR (High Dynamic Range).

Jest zakrzywiony więc będzie pasował do nowej generacji modelu SUHD.
Ma kosztować poniżej 2 tyś zł.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Znow zakrzywiony? Co za paskudna moda :(.

Niestety tragedia jak głupio potrafią robić producenci ... bo o ile tv spoko niech robią aby był wybór to odtwarzacz też zakrzywiony to pomyłka...
A cena musi być w miarę rozsądna bo kto kupi taki odtwarzacz jak po pierwsze już wiadomo że 4k to przejściówka a dwa to jeszcze jakiś czas upłynie zanim pierwsze filmy na płycie się pojawia i tez nie wiadomo w jakich one będą cenach ...

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
Lolek to ja poproszę o ten format przejściowy abyś podał wiecej informacji !
Po przeczytaniu tego co napisałeś zacząłem szukać jak to będzie za rok dwa ale pewnie mam z tym 😜problem bo nic wiarygodnego mi się nie znalazło !
Podaj proszę jakiś link 👍
PS.
Te Krzywe czy zaokrąglone sprzęty to i mi jakoś nie przypadły do Gustu !!!

Rafal7

Banned
Dziwnie piszecię że zakrzywine jest złe, a tu nie ma wyjścia panowie
Ściana pod tv zakrzywiona, tv zakrzywiony, półka komoda zakrzywiona , soundbar zakrzywiony, dywan też zakrzywiony nie wspomnę że kanapa i stoki kawowy również, także jakby nie patrzył to prosty odtwarzacz ni chu..a nie pasuje

A tak poważnie to brzydki jest jak noc listopadowa.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Pewnie masz racje ze ładnie nie wyglada ?!
Jakoś nie wiem gdzie postawić ten Nabytek ?!
Jak Ktoś ma Sondbara to ciekawy jestem gdzie postawi Ten BDUHD ? 😀😀😀

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To jest jedno z tych pytań dręczących ludzkość zarania dziejów.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Wygląd masakra, totalnie nie mój gust...;-(
Ten odtwarzacz będzie skalował tylko do 4k czy do 8k również.?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek to ja poproszę o ten format przejściowy abyś podał wiecej informacji !
Po przeczytaniu tego co napisałeś zacząłem szukać jak to będzie za rok dwa ale pewnie mam z tym 😜problem bo nic wiarygodnego mi się nie znalazło !
Podaj proszę jakiś link 👍
PS.
Te Krzywe czy zaokrąglone sprzęty to i mi jakoś nie przypadły do Gustu !!!

Poczytaj tutaj na forum jest taki wątek ( trzeba go poszukać) sam Kiki go wkładał i była gorąca dyskusja na ten temat... plus kilka rzeczy od siebie napisałem co ja wiedziałem od pewnej osoby o czym tez kawałek czasu temu pisałem tutaj na tym forum....
Ale to nie oznacza że ktoś ma nie kupować - ja tylko napisałem że cena musi być w miarę normalna wtedy sprzedaż będzie większa. W przeciwnym wypadku będzie tak mała jak przekonało się Lg kiedy dowiedzieli się jaka jest dotychczasowa sprzedaż tv oled..
Nie mówiąc już o sprzedaży oryginalnych filmów jaka jest niska w RP.. Więc dla wielu obecne odtwarzacze i tak wystarczą. Ale każdy robi jak chce i co chce...

vvv

Well-known member
Bez reklam
Poczytaj tutaj na forum jest taki wątek ( trzeba go poszukać) sam Kiki go wkładał i była gorąca dyskusja na ten temat... plus kilka rzeczy od siebie napisałem co ja wiedziałem od pewnej osoby o czym tez kawałek czasu temu pisałem tutaj na tym forum....
Ale to nie oznacza że ktoś ma nie kupować - ja tylko napisałem że cena musi być w miarę normalna wtedy sprzedaż będzie większa. W przeciwnym wypadku będzie tak mała jak przekonało się Lg kiedy dowiedzieli się jaka jest dotychczasowa sprzedaż tv oled..
Nie mówiąc już o sprzedaży oryginalnych filmów jaka jest niska w RP.. Więc dla wielu obecne odtwarzacze i tak wystarczą. Ale każdy robi jak chce i co chce...
Witaj Lolek😄
Słabo mi to wyszło z tym szukaniem
No ale jak napisałeś 4K to format przejściowy ?!
BDUHD jak będzie zapowiedziana cena to kupię i wtedy będę MARUDZIŁ 😜
Na razie czekam i Pozdrawiam Cię Serdecznie 👍

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak masz zamiar zakupić jakiś odtwarzacz BR a ten będzie w podobnej cenie co zwykły to kupuj co Ci szkodzi... Kwestia aby cena była podobna... :) oczywiście jak Ci też taki kształt pasuje... a ten wątek był w "niusach" :) Wiesz kiedyś może się okazać że i 8k to przejściówka :) Widzisz jak jest z tv 4k coraz bardziej ceny lecą w dół i są już w wielu modelach porównywalne do tv FHD. Oczywiście to kwestia czy dla kogoś dołożenie 1000 zl czy 2000 zł to jest dużo czy mało..np przy 55 czy 65 calach.

zwierzak11

New member
szacun wielki ale jak słyszę dołóż 1 tyś bo wchodzi nowe które w dobie tak szybkich zmian technologii może za 1-2 lat okazać się nie aktualne lub nie trafione a nie którzy przedmówcy sugerują bierz mnie będziesz cool w nieokreślonej przyszłości to tak na zdrowy rozum niech każdy się zastanowi czy dołożyć czy wystarczy mu to co ma - zdrowy rozsądek jest najlepszym doradcą, jednak życzę powodzenia UHD ale pod warunkiem dostępności dla każdego kowalskiego

Do góry