Nie wiem jak miałeś ustawioną ale chyba niezbyt bo ten model gościł u mnie przez 8 lat i grał fantastycznie.
Przegrywał brakiem HDR i WCG i oczywiście 4K ale tylko tym.
Po pierwsze fantastyczny obraz to z plazm Panasonica miały modele vt60 , zt60 .
Plazma st60 miała obraz bardzo dobry ale nie tak dobry jak wyższe modele . No chyba że obraz plazmy st60 porównujemy do obrazu najlepszych na tamta chwilę ledów . Był jeszcze model gt60. Miał obraz porównywalny z obrazem modelu st60 i był bogatszy w kilka trybów, głównie kalibracji. . Poza tym st60, gt60 miały wyższy input lag i słabszy antyrefleks od vt60 a napewno zt60 , ponieważ zt60 miała filtr ciemniejszy od vt60 , zupełnie inne gorsze algorytmy itp.
Mimo wszystko nawet na najwyzszym modelu byly dosyć spore odbicia . Obecne oledy mają dużo lepszy anty refleks niż najlepsza plazma Panasonica zt60 .
Tak jak w tamtym czasie najlepsze plazmy wygrywały z najlepszymi ledami w kwestii jakości obrazu , tak teraz czynią to oledy.
W każdym poście tluczesz o odbiciach w oledach. Jednak poruszając temat plazmy st60 , nawet się o tym nie zająknąłeś , a odbicia ma dużo gorsze niż obcne oledy .
To jest wielka hipokryzja z Twojej strony i nadużycie, ponieważ podobnie pozytywnie wypowiadasz się w kwestii leda q90t , którego posiadasz - fantastyczny obraz , super anty refleks . Chwalisz to co masz , choć nie jest to sprzęt z najwyższej półki, ale do tego przyzywyczaiłeś już wszystkich .
Mogę w każdej chwili porównać odbicia oleda i plazmy i wrzucić zdjęcia, które jak na dłoni pokażą różnicę na korzyść oledów.
St60 to nie był fantastyczny obraz . Był bardzo dobry , ale tak fantastyczny jak na plazmach vt60, zt60 czy modelu f8500 Samsunga nie był. Nie przesadzaj .
Fantastyczny obraz jak na tamte czasy miały modele vt60, zt60 , f8500 Samsunga i modele Kuro Pioneera . Wiem , bo miałem te telewizory w domu z wyjątkiem f8500.Dla modeli st60, gt60 Panasonica , słabszych modelów Samsunga i plazm Lg te modele wyżej były referencją .