TH42PZ800E-mpeg problem

jaro13700

New member
Witam , posiadam od wczoraj PZ800E i jest pewien problem . Podczas skanowania DVB znajduje mi 12 kanałów czeskich i 4 kanały Polskie nadawane z nadajnika z Skrzycznego . Jakość kanałów polskich jest 7 w skali od 1 do 10, po wyjściu z skanowania polskich kanałów niema . Co jest przyczyną braku tych kanałów ???

jacky-x

New member
@jaro13700
Ze Skrzycznego jest nadawany sygnał w MPEG2 a twój tv ma ma MPEG4 (jesli sie nie mylę) i stąd chyba problem ( Ja mam samsunga Ps 50A656 z MPEG2 i te cztery kanały sa odbierane bez problemów). Pozdr

Ostatnia edycja:

jaro13700

New member
tak jest mpeg4 tylko dlaczego te 4 Polskie w mpeg2 znajduje podczas skanowania. i mam pytanie czy na przykład telewizor który ma mpeg2 też podczas skanowania wyszuka programy mpeg4

kloss_tc

New member
pokazuje, bo je znajduje :) ale nic nie widać bo "nie wie" jak zdekodować :)

tv z mpeg2 pokaże, że są kanały mpeg4, ale ciemno na nich będzie.

swoją drogą dziwne, że w W-wie puszczają z PKiNu w mpeg4, a w Skrzycznem w mpeg2.

jacky-x

New member
@RheeTCT
Tak jak napisałem wcześniej, ze Skrzycznego jest sygnał nadawany w MPEG2 (chyba juz z dwa lata), taki tuner mam w mojej plazmie, wcześniej dla tv CRT miałem dodatkowy tuner dla mpeg2 (ferguson CF2000) i tez nie było problemu, tak więc żeby nie mieszać, ze skrzycznego sygnał MPEG2 a w Warszawie MPEG4 i tu by sie panasonic mógł wykazać. Pozdr

@jaro13700
Przy okazji, ile masz do granicy? mnie się nie udało odebrać DVB-t od "sąsiadów" no ale tez spora odległosć, z potwierdzenia, wiem, że w Rybniku jest sygnał odbierany, może ty mieszkasz bliżej centrum ślaska. Pozdr

Ostatnia edycja:
Do góry