Th42PV80 czy jednak TH42PY85?

Kaczu

New member
th-42PV80P zamowiony. Panowie, dziekuje za rady, jeszczepewnie bede tu szperal i sie dopytywal o kable itp.:) mam nadzieje ze zrobilem dobry zakup... Dzieki i pozdrawiam

PS teraz tylko wieszak jakis na sciane, kable DVI <-> Panas (DVI-HDMI czy lepiej DVI-D Sub? Ale dvi jest cyfrowe i hdmi tez...), DVD <-> Panas (tu chyba najlepiej Component 3 kolory, co?) jak sami podlaczacie?

TomaszGlog

New member
Kaczu napisał:
th-42PV80P zamowiony. Panowie, dziekuje za rady, jeszczepewnie bede tu szperal i sie dopytywal o kable itp.:) mam nadzieje ze zrobilem dobry zakup... Dzieki i pozdrawiam

PS teraz tylko wieszak jakis na sciane, kable DVI <-> Panas (DVI-HDMI czy lepiej DVI-D Sub? Ale dvi jest cyfrowe i hdmi tez...), DVD <-> Panas (tu chyba najlepiej Component 3 kolory, co?) jak sami podlaczacie?

Podłączam się do pytania. Też na dniach trafi do mnie V80. Chcę go podłączyć do komputera. Jakim kablem najlepiej?

Kaczu

New member
No dobra, ale w kompie mam karte graficzna Ati Radeona 1950XT z dwoma gniazdami DVI. I teraz podlaczam kompa do plazmy interkonektem DVI - HDMI, tak?
A co z dzwiekiem? jakim kablem oddzielnym przeslac dzwiek? Czy DVI - HDMI uwzgledni dzwiek? Mam w panelu karty muzycznej rozne gniazda tylne glosnikowe i cyfrowe, z przudu SPDIF, coaxial cyfrowy.
Nie wiem natomiast co z czym polaczyc. Poszukam jeszcze na forum, ale jakby ktos juz to przerabial prosze o info.

pejotpe

New member
Bez reklam
DVI nie zawiera wyjścia dźwięku, więc pozostaje: S/PDIF do ampli, albo analogowy dźwięk do TV (nie wiem, jak z wyjściami w PV80, ale zwykle co najmniej jedno HDMI jest sprzęgnięte z dwoma wejściami RCA - zwykle oznaczone jako komputer, albo podobnie - wtedy HDMI przenosi obraz, a 2xRCA dźwięk analogowy).

Kaczu

New member
Posiadacze PV80, jak to jest? Jest jedno HDMI sprzegniete z dwoma RCA do dzwieku? Tak to najlepiej podlaczyc?

Czy moze lepiej podlaczyc DVI z kompa do D-SUB, ale to juz wtedy D-sub nie jest cyfrowy, mowie oczywiscie o obrazie.

pejotpe

New member
Bez reklam
Najlepiej podłączyć do ampli :grin:

2xRCA to tylko półśrodek (zresztą, rzadko który tv ma głośniki warte słuchania).

Co do obrazu: zdecydowanie cyfrowe DVI-D -> HDMI, analogowe DVI-A -> DSUB da znacząco gorszy obraz.

Do góry