TH-42PV7 czy TH-42PV80

krzdra

New member
ktoś doradził mi Panasonica TH-42PV7, ktoś inny TH-42PV80.
Różnica w cenie to okolo 600 zł, w jednym i drugim same dobre opinie, wiem że ten drugi jest nowszy i lepszy ale czy na tyle aby doplacić ?

rychu

New member
Jeśli między tymi dwoma modelami masz 600 zł różnicy to znaczy że jakiś drogi ten model 7p. Różnica 2 generacji w panelu i 2 dodatkowe HDMI i wejście komputerowe oraz na kartę SD oraz dobre opinie o pv80 - myślę że warto dopłacić.

krzdra

New member
rychu napisał:
Jeśli między tymi dwoma modelami masz 600 zł różnicy to znaczy że jakiś drogi ten model 7p. Różnica 2 generacji w panelu i 2 dodatkowe HDMI i wejście komputerowe oraz na kartę SD oraz dobre opinie o pv80 - myślę że warto dopłacić.

no właśnie PV7 znalazłem za 2834 zł a PV80 za 3463 zł, a więc gdzie jest przekłamanie ? :)

ArtS007

New member
Bez reklam
Trudno mówić o przekłamaniu. Ceny potrafią zmieniać się z dnia na dzień. Właśnie byłem na kupujemy.pl i rzucił mi się w oczy model PV8. Może to jest propozycja dla Ciebie?

Przyanam, że jestem mile zaskoczony pozytywnymi opiniami o nowych modelach Panasonika. Po serii nieco zawiedzionych opinii dotyczących siódemek, jest to jakieś światełko w tunelu. Miejmy tylko nadzieję, że po efekcie pierwszego wrażenia nie będzie przykrych niespodzianek. Nie widziałem jeszcze ósemek na żywo, a jestem ich bardzo ciekaw, gdyż na podstawie fotografii nie przypadły mi do gustu (przez ten smutny łuk na dole). Ale może na żywo nie wygląda to tak źle?

ArtS :)

rychu

New member
cena modelu 7p jako wychodzącego z produkcji nie jest rewelacyjna, natomiast na pv80 to dobra cena, widze że tanieje w oczach:grin:

ArtS napisał:
Nie widziałem jeszcze ósemek na żywo, a jestem ich bardzo ciekaw, gdyż na podstawie fotografii nie przypadły mi do gustu (przez ten smutny łuk na dole). Ale może na żywo nie wygląda to tak źle?

Do ArtS
Mam podobne obawy co do tego łuku - mam wrażenie że ekran będzie mi się wydawał wykrzywiony...ale na żywo też go nie widziałem;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry