LCDki stały obok siebie, podłączone na początek do kablówki poprzez aktywny rozgałęźnik 6xFka, takze sygnał miały dokładnie takiej samej jakości, nastepnie podałem DVB-C, również rozszyłem sygnał na 4 lcd, potem PC, i na koniec HD z Kissa DP600, podsumowujac ranking tego co uzyskałem, oczywiście subiektywnie

d najlepszego
Kablówka aster: FSC, Sony, Amoi, Samsung
DVB-C: FSC, Amoi, Sony, Samsung
PC: FSC, Samsung, Amoi, Sony
HD: Amoi, FSC, Samsung, Sony
co wg mnie daje: z porównywanych
1. FSC
2. Amoi
3. Sony
4. Samsung
Najszyszy bezapelacyjnie Amoi, różnica w odświeżaniu matrycy, np w stosunku do najsłabszego tu Samsunga to ponad 1,4s co w jest wiecznością niestety,
ciemne tlo przy przełączaniu np kanałów lub trybów np w samsung trwa 1.2s, w amoi 0,2s zmierzone porządnym sprzętem,
no i zamiast czerni mamy w M51 ciemny fiolet, najlepsze odwzorowanie kolorów zdecydowanie w FSC,
największą zaletą sony to mniej niedoskonałości niż samsung,
jakość wykonania bezapelacyjnie Amoi nr 1, następnie FSC, Sony i Samsung
Dalej; Piloty, ergonomia, obsługa menu, prostota i szybkość przełączania i dostępność poszczególnych usług, bez watpienia Amoi, po prostu rewelacja, najgorzej znów M51, w FSC oddzielna klawiatura do obsługi 1 i drugiego tunera, bardzo wygodne,
Sony? bardzo licho w trybie PC, podanie sygnału z radeona pro i efekt mizerny, najsłabiej z modeli, FSC bezapelacyjnie nr 1 w PC, ...
co więcej chcesz wiedziec?