Witam serdecznie. Pytanie jak w temacie - przymierzam się do zakupu tv i potrzebuję porady
Zakupu mam zamiar dokonać dopiero za ok. 2-3 mce, ale chcę się już mniej więcej zorientować w temacie. Z góry dzięki za pomoc 
1.Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor ? ok. 3,5 / 5 metrów (salon połączony z kuchnią)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 3,5 metra
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? praktycznie przez cały dzień, od lewej strony ekranu, ogólnie bardzo jasny pokój, bez zasłoniętych żaluzji w słoneczny dzień ciężko oglądać
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung Le 40 a656a
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart tv, 3d
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? tv cyfrowa,
10.Jakie urządzenia ? amplituner + blu ray, xbox 360, dekoder nc+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-7h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? szczerze mówiąc nie wiem czy się różnią, więc zdam się na tych co się znają
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? ja filmy, żona programy o gotowaniu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry ? jestem raczej "niedzielnym" graczem, jedynie córka od czasu do czasu poskacze przy kinekcie, więc raczej nie ma to znaczenia...
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? minimum 55 cali, 60 cali nie wiem czy nie będzie za duże (choć nie sądzę)
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba czerń !!!
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczor 70% / 30% dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000 zł +/- 500 zł (wiadomo - im taniej tym lepiej)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jak najbardziej, ale znowu nie mam pojęcia czy aktywne czy pasywne - więc znowu zdaję się na tych co się znają
Pozdrawiam !!!
1.Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor ? ok. 3,5 / 5 metrów (salon połączony z kuchnią)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 3,5 metra
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? praktycznie przez cały dzień, od lewej strony ekranu, ogólnie bardzo jasny pokój, bez zasłoniętych żaluzji w słoneczny dzień ciężko oglądać
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung Le 40 a656a
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart tv, 3d
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? tv cyfrowa,
10.Jakie urządzenia ? amplituner + blu ray, xbox 360, dekoder nc+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-7h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? szczerze mówiąc nie wiem czy się różnią, więc zdam się na tych co się znają
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? ja filmy, żona programy o gotowaniu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry ? jestem raczej "niedzielnym" graczem, jedynie córka od czasu do czasu poskacze przy kinekcie, więc raczej nie ma to znaczenia...
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? minimum 55 cali, 60 cali nie wiem czy nie będzie za duże (choć nie sądzę)
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba czerń !!!
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczor 70% / 30% dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000 zł +/- 500 zł (wiadomo - im taniej tym lepiej)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jak najbardziej, ale znowu nie mam pojęcia czy aktywne czy pasywne - więc znowu zdaję się na tych co się znają
Pozdrawiam !!!