telewizory Orion

Petru23

Banned
Mam pytanko...
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o marce Orion? Z tego co widzę to jest japońska marka i gdzieś trafiłem na informacje iż ma powiązania z Sharpem. Czyżby jakaś jego "podmarka"?
Jak z jego jakością, jak z matrycami? Ceny widzę że są ciekawe, a przy niechęci do LG czy też Samsunga Orion na początku wydaje się ciekawą alternatywą, jeśli tylko zapewnia to co sam sugeruje, czyli

ORION to kwintesencja japońskiej tradycji tworzenia niezawodnej elektroniki użytkowej. Wierni ideałom, dostarczamy nowoczesne telewizory LCD i LED w oparciu o sprawdzone technologie i kluczowe dla użytkownika funkcjonalności. Żadnych sztuczek i obietnic bez pokrycia.

bielikk

New member
Bez reklam
Jeżeli pałasz niechęcią do LG czy Samsunga to niestety muszę ci odradzić markę Orion - ta firma "stoi" w notowaniach niżej od w/w.
Co to znaczy "dobra alternatywa na początek" - doskładaj odpowiednią kwotę i kup jakiś model 100HZ z Philipsa, Sony czy Samsunga a będziesz naprawdę zadowolony.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To jedna z najniżej notowanych marek na rynku.
Wykorzystuje głównie wcześniejsze technologie konkurencji.
Rok 2006 - powstanie fabryki w Polsce (Ostaszewo, gm. Łysomice k. Torunia)
Wykorzystuje matryce Sharpa.

l_s

New member
Mam telewizor Orion z matrycą IPS. Uważam ze obraz jest na najwyższym poziomie. Trochę gorzej z bajerami i pilotem, ale jeżeli ma być przeznaczony do oglądania programów telewizyjnych to zdecydowanie polecam.

Do góry