Telewizory firmy Samsung seria G na 2014 r.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

W roku 2014 r. należy się spodziewać nowych telewizorów LED- LCD firmy Samsung , jednak już z literką G . Będą to serie G7000 i G8000 , w których polecenia będzie można będzie wydawać ruchami palców .:-|
Można regulować głośność , a przeglądanie zawartości po prostu wskazując na ekranie . Powrót do poprzedniego ekranu możliwy jest poruszając palcem w lewo .
Można umieścić strumieniowo film na pauzie poprzez koliste ruchy palcem w prawo . Możliwe jest zmienianie kanałów itp . Firma Samsung uważa , że ten system sterowania jest bardziej intuicyjny
niż poprzedni .
Firma Samsung zapowiada również poprawę i udoskonalenie systemu sterowania głosem w 23 językach , obecnie jest to możliwe w 11 językach . Aby zmienić kanał musisz po prostu powiedzieć tylko numer kanału .
W serii F w pierwszym kroku potrzebna była wpierw zmiana kanału , a w drugim kroku dopiero można było go aktywować głosem .

Samsung G series TV 2014 - FullHD

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

gwidongwidon

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

W roku 2014 r. należy się spodziewać nowych telewizorów LED- LCD firmy Samsung , jednak już z literką G . Będą to serie G7000 i G8000 , w których polecenia będzie można będzie wydawać ruchami palców .:-|

Można umieścić strumieniowo film na pauzie poprzez koliste ruchy palcem w prawo . Możliwe jest zmienianie kanałów itp . Firma Samsung uważa , że ten system sterowania jest bardziej intuicyjny
niż poprzedni .
Firma Samsung zapowiada również poprawę i udoskonalenie systemu sterowania głosem w 23 językach , obecnie jest to możliwe w 11 językach.

Samsung G series TV 2014 - FullHD

accu

zbedne bzdety takie jak sterowanie ruchem czy glosem , za ktore sie slono placi :evil:

accu

New member
Bez reklam
zbedne bzdety takie jak sterowanie ruchem czy glosem , za ktore sie slono placi :evil:

Witam uprzejmie,

Czy Tobie się to podoba czy nie , postępu telewizorów mających funkcje tzw. inteligentne nie
zatrzymasz . Funkcje te przecież można traktować w formie zabawy .

accu

Ostatnia edycja:

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Litości !!!! może od razu niech zrobią sterowanie myślami, zamiast poprawiać denny kontrast ich led-ów to mieszają ludziom w głowach zbędnymi rzeczami.

tdx

New member
Bez reklam
Ja zrozumiałem z tego tweeta (bo nazwać tego newsem nie można) że autorzy czekają przede wszystkim na serie 8 bo powinien to być najbardziej zaawansowana seria...
Na modele serii G jak co roku przyjdzie nam poczekać do marca/kwietnia...

accu

New member
Bez reklam
Ja zrozumiałem z tego tweeta (bo nazwać tego newsem nie można) że autorzy czekają przede wszystkim na serie 8 bo powinien to być najbardziej zaawansowana seria...
Na modele serii G jak co roku przyjdzie nam poczekać do marca/kwietnia...

Witam uprzejmie,

Niedługo się przekonamy , na CES 2014 w Las Vegas .(07-10 stycznia 2014 r.)
Ja to traktuję jako ciekawostkę , lecz nie mam nic przeciwko tym "inteligentnym" funkcjom .
Ważne jest , aby rzeczywiście dobrze działały , a nie były zbędnymi dodatkami . Wtedy jestem "za".
Bo inaczej , należy traktować je raczej w formie zabawy , taki jest mój punkt widzenia .

accu

tdx

New member
Bez reklam
na CES Samsung ma pokaże zakrzywiony TV 105" 21:9 o rozdzielczości 2160 x 5120.
Może być ciekawy :D

samsung-tv-uhd-ces-incurve.jpg

accu

New member
Bez reklam
Od STEROWANIA jest dobry praktyczny pilot a nie głos czy ruch.Niech się lepiej skupią (mistrzowie cloudingu) na jakości obrazu w lcd led..

Witam uprzejmie,

Może być przecież być w użyciu praktyczny pilot jak i również funkcja "inteligentna" , jeżeli jest sprawna .
Tak masz rację , jakość obrazu w lcd led jest dzięki poczynionym "oszczędnościom" przez producentów telewizorów (odejściu od
pełnego tylnego podświetlenia matrycy) czasem gorsza przez między innymi nierównomierne podświetlenie matrycy i przez to zakup telewizora lcd led staje się ruletką , bo coraz częściej trafia się
na telewizory z tą wadą lub wyciekami światła z narożników ekranu . Trochę sami sobie jesteśmy winni , gdyż chcemy , aby telewizor był "cienki", z minimalną ramką oraz mniej kosztował , a niestety
niektóre elementy elektroniczne kosztują i koło się zamyka .

accu

Ostatnia edycja:

gwidongwidon

New member
Bez reklam
tak jest , najpierw jakosc obrazu , a potem dopiero dodatki i takie tam.... , i kazdy model piwinien byc w dwoch wersjach : z dodatkami smart hub itd... i bez tak jak to jest w wersjach F5....bo dziadek nie bedzie chyba uzywal smarta:roll:
a nie ten sam model z 200HZ ; 400 ; 600 itd.:evil::)

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Właśnie otrzymałem propozycję ze sklepu HP na zakup komputera przenośnego w cenie 5099.00 zł ,
HP ENVY 17-j100ew Leap Motion TS SE (FOE81EX)(ENERGY STAR)

Poczekam , jak cena zejdzie w dół i być sobie sprawię prezent w 2014 r.

Przepraszam za "wrzutkę" nie na temat .

accu

accu

New member
Bez reklam
Mam Philipsa 9607 - on nie ma cloudingu bo to full led w przeciwieństwie do lcd led samsunga.:krol:
Oled niedopracowany i zbyt drogi.To jeszcze nie czas na zakup tych tv.

Witam uprzejmie,
Masz bardzo dobry telewizor bez dwóch zdań . Należy żałować , że TP Vision/Philips już nie produkuje
telewizorów z pełnym tylnym podświetleniem matrycy ( i nie ulepsza tej technologii podświetlenia matrycy--no ale oszczędności). Twój "filipek:neutral:" powinien swobodnie dotrwać do czasu , kiedy technologia oledów
będzie dopracowana i będzie wiadomy czas trwałości poziomu kolorów i jasności w tej technologii wyświetlania obrazu .
Może firma Sony dopracuje wpierw technologię Crystal LED, o której mówiło się w 2012 r . i to moim
skromnym zdaniem byłby odpowiedni krok do wyświetlania jeszcze większej ilości odcieni kolorów w telewizorach .

accu

Ostatnia edycja:

psiaja

Member
Sterowanie głosem, gestem, to niestety przyszłość.. czy to się podoba czy nie.. oczywiście grunt to dopracowana technologia a nie niedziałający bajer..
Osobiście wolałbym, by producenci skupili się na jakości obrazu (lepsze podświetlenie, czerń, płynność) niż upychanie marketingowego bełkotu, oby tylko mieć bardziej "wybajerzony" tiwik niż sąsiad :/

Do góry