SONY KDL-43W805C - walczę z nim i z Sony chyba już ponad rok i dałem sobie spokój. Ale też nie zamienię go na żaden inny model w tym segmencie ani tym bardziej na innego producenta. Wywalczyłem dwie aktualizacje oprogramowania rozwiązujące częściowo problem programowania DVB-S2, ale nadal sypie edytowanymi listami i wkurzony po prostu skasowałem satelity. Nie mam siły walczyć nadal z tym modelem, ani z serwisem Sony. Pod tym względem to jest totalna porażka, nie wiem, może programowanie z Cl+ jest normalne i stabilne, bo nie mam tego modułu, ale S2 z Astry i Hotbirda uparcie sortuje po swojemu. Są też problemy z wyszukiwaniem, instrukcja nie opisuje wystarczająco klarownie jak to się robi, trzeba szukać ustawień w necie.
Android jest mniej niż taki sobie. Market oferuje może 10% tego co normalnie, a pewnie dużo mniej. No, ale przecież nikt nie będzie grał pilotem na TV.
Rewelacyjna jest współpraca ze smartfonem, jest apka robiąca z telefonu świetny pilot z klawiaturą i polem dotykowym, rozumie nawet niewyraźne polecenia głosowe, mówisz i masz co chcesz. Szczególnie wygodne przy przeszukiwaniu youtuba czy netu.
Podstawową i potężną zaletą tego TV jest obraz. Nie spotkałem żadnego TV z takim dobrym obrazem. Póki co nic nie przebija tego modelu, nie ma konkurencji. Może to kwestia gustu, ale ogląda się na nim rewelacyjnie. Jedno co mogę tylko potwierdzić, to to, że nie ma za dużych TV. Zaczynam naprawdę żałować, że nie wziąłem większego ekranu.