Witam
Na starcie dodaje Jest to moj pierwszy telewizor:krol:
Stalem sie wlascicielem modelu 50 W805C udalo mi sie go kupic za 599 funtow w Argosie.Plan byl Taki zeby kupic 50W829b i taki zamowilem przy kasie patrze a oni mi daja nowa serie w805c z niesmakiem przyjolem ta informacje bo szukalem idealnego tv dla siebie siedze wiekszosc na PC w niedalekiej przyszlosci nc+ plus blu ray do pc
sprawdzilem ceny owego telewizora i najtaniej mozna go kupic za 800 w nierenomowanych zbyt sklepach online w wiekszosci jest to cena 900-950 a jeszcze 3 tygodnie temu wszedzie byly po 999GBP :szukaj: po krotkim namysle i po przegladnieciu testu na jednym ze stron w usa napisali ze input lag doszedl do 37ms szczego nie jestem zbyt zadwolony ale dokonca nie jestem pewien czy to wplynie cos na moja gre czy to ma sie jedynie do ps4?. Cena mnie oczywiscie przekonala i bez zastanowienia go wziolem szkoda ze nie ma okularow w zestawie cena za jedna pare 50 funtow=280pln troche sporawo
poczekam na promocje na jesieni
I teraz tak: w Gta V mam opcje 1080p 60hz to znaczy ze ten model nie jest na matrycy 120hz ? lub jak to sprawdzic jaka ma matryce
-Niektore ciemne sceny sa bardziej granatowe niz czarne
-czasami widze jak obraz lekko sie rozjascia i potem przyciemnia jest to dosc denerwujace takze nie wiem czy go nie zwrocic lub lepiej dac na gwarancje od Sony z tamtymi bardziej chce miec doczynienia
-Nie widze narazie mozliwosci ustawien jakis profili np tym gry czy cos takiego rozumiem ze motionflow do gier z pc mam wylaczac ?
-Katy widzenia sa raczej kiepskie ale w w829 podobno bylo podobnie
na plusy
-obraz ogolnie zyleta widac ze to edge led nie direct led ale jestem bardzo zadowolony z jakossci z weebtv hd jest o wiele lepiej niz na moim starym monitorze samsungu PA2250 ale nie ma co porwnywac..
przyszlosciowy android narazie nie jest tak plynny jak byc powinien (juz zdarzylem sciagnac 3 aktualizacje wiec dobrze to wrozy) mam nadzieje ze cos ciekawego bedzie sie dzialo tutaj w829 z wolnym menu jest praktycznie usmiercony pod wgledem jakis specjlanych ulepszen
wyglad jest super najciensze ramki na rynku
)
- mozliwosc montazu hakow vesa 400x300
wkoncu dodali porzadne przedlozki
badz co badz jestem zadowolony z tej "pomocji":hihi:
Chcialbym rozwiazac problemu z ta granatowa czernia i rzadko wystepujaca samoistna zmiana jasnosci (wyglada to tak jakby caly czas chcial dostosowac jasnosc do otoczenia lecz jasnoc w pokoju sie nie zmienia (testowalem w nocy)
slyszalem o kalibracji telewizora i jestem nia zainteresowany polecicie cos ? kogos ? pozdrawiam