Witam ! Dobrze ze można podzielić się doświadczeniem w użytkowaniu tego telewizora posiadam model Sony KD-65X8505C od 14 sierpnia porzedni telewizor to plazma Panasonic TX-P50G20E użytkowany 5 lat.
Widze ze nie jedna osoba klnie na oprogramowanie Android w TV Sony Ja tez się do tego przylanczam i caly czas czekam na zalatanie tego problemu system przywracalem już kilkadziesiąt razy może wymienie jakie problemy sa w tym telewizorze:
1.Problem z HDMI czasami ciężko się "wbic" musze ponownie wylaczyc i wlaczy dekoder nc+
2.Znikajace ikony smart tv ipla tvn player idt..
3.Po odcięciu pradu brak internetu w smarcie w przeglądarce jest w you tube nie trzeba przywracac
4.TVN PLAYER,IPLA wyszukiwanie masakra nie jest na bierzaco z odcinkami
5.Po instalowaniu czego kolwiek np: gier zaczyna się wszystko kaszanic wtedy najlepiej przywrocic wszystko od nowa fabrycznie
6.Po restarcie dotykowy pilot nie działa trzeba go tez restartować
7.Filmy 4K ze smartfona Samsunga czasami się tna
Podsumowujac jeżeli mamy system swiezy bez dodatkowych instalacji to jest stabilny nic się nie dzieje !
To była ciemna strona tego telewizora mysle ze Japonczycy nad tymi problemami mocno pracują !
Teraz pochwale się tym co mi się w tym telewizorze podoba
1.Wykonanie i wygląd swietny !
2.65" polecam wszystkim kto ma miejsce w pokoju
3.You Tube w smarcie działa rewelacyjnie jakość video rewelacja !
4.Zuzycie pradu 130-180 WAT średnio 155 WAT plazma pobierala prawie 300 WAT
5.Czern,Biel,Kontrast,Kolor nic nie brakuje
6.Clouding brak
7.Ogólnie jakość matrycy na bardzo wysokim poziomie nie spodziewałem się ze po przesiadce z plazmy będzie az taaak dobrze bardzo dobrze !
Telewizje oglądam na ustawieniach
Standardowych
Jasnosc 40
Czujnik swiatla wylaczony
Nasycenie 55
Kontrast 85
Gamma 0
Poziom czerni 40
Dostosowanie czerni Duza
Zaawansowane zwiększenie kontrastu Duze
Temperatura barw Neutralna
Zywy kolor Sredni
Ruch True Cinema
Dystans telewizora od ogladajacego 4.5 metra
Telewizor swietny z bardzo dobra jakoscia obrazu tylko ten android do poprawki Samsung radzi sobie o wiele lepiej z obsluga telewizora tylko co z tego jakość obrazu bardzo w tyle