Pozdrawiam i będę oczekiwał na informację z Twojej strony
Jak kierujesz prywatnie pytanie to skieruj je na pw bezpośrednio do użytkownika forum
Pozdrawiam i będę oczekiwał na informację z Twojej strony
Wczoraj kupiłem Sony 55X8509c przeszedłem z LG 47LA691s
Moze mi ktoś podpowiedziec jak ustawic obraz? Ustawiania fabryczne to jakies nieporozumienie, czytałem tu na forum zeby ustawic Kino pro i tyle, ale szczerze to na tym ustawieniu obraz moze i jest czysty ale kolory jakies mdłe, przyciemnione :/ pod tym wzgledem LG wyglądał o wiele ładniej a przeciez to model z 2013 roku Może ktoś mi pomóc ???
Bardzo dziekuje zaraz biore za testowanie
Chciałbym sie jeszcze zapytac czy warto zamówć profesjonalną kaloibracje? czy to dużo daje?
Wiadomo ja tez lubie poeksperymentowac w LG tez sie pomeczyłem i ustawiłem tak że obraz naprawde żyleta. A co do kalibracji to myslalem o *********************************.pl
Witam,
ostatnio zauważyłem że nie mam włączonego ulepszania obrazu gdy to włącze po restarcie jest brak dźwięk, co to może być? Kabel HDMI nie taki? Dzwięk systemowy w tv jest.
Edit:
Chwile po zmianie ustawien jest dźwięk ekrean na chwile się wyłącz i dźwięku nie ma.
U mnie ten sam objaw (TV KD-65X9005C) po ustawieniu interpolacji obrazu do 4K na wejściu HDMI do którego podpięty jest dekoder NC+ - TV przestaje przepuszczać na ampli dźwięk wielokanałowy, jest tylko PCM. ( tu podobnie po każdorazowej zmianie ustawień następuje samoczynny restart TV).
TELEWIZOR SONY KD-55X8509C 4K 3D ANDROID+ GW 5 LAT (5955629311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Warto brać stąd?
W końcu chcę sfinalizować zakup ale muszę się upewnić czy to są nowe sztuki, nieotwierane
No i kupiony, opłacony i odbiór osobisty w Woka Park. Dzwonilem do nich przed zakupem, w środę dojechała ostatnia partia 30 sztuk 8509c(2015) do magazynu centralnego. Od tego momentu będzie tylko nowsza seria.
Jeśli komuś zależy to chyba ostatni moment na zakup tego modelu w fabrycznym stanie.
Od kolejnego tygodnia testy z ps4, filmami 4k/1080p i mecze- jako rasowy gazeciarz, nie mogę się doczekać.
Szczególnie, że przesiadka ogromna z 8 letniego 23" monitora Samsunga na matrycy TN