Pozdrawiam i będę oczekiwał na informację z Twojej strony
Jak kierujesz prywatnie pytanie to skieruj je na pw bezpośrednio do użytkownika forum

Pozdrawiam i będę oczekiwał na informację z Twojej strony
Wczoraj kupiłem Sony 55X8509c przeszedłem z LG 47LA691s
Moze mi ktoś podpowiedziec jak ustawic obraz? Ustawiania fabryczne to jakies nieporozumienie, czytałem tu na forum zeby ustawic Kino pro i tyle, ale szczerze to na tym ustawieniu obraz moze i jest czysty ale kolory jakies mdłe, przyciemnione :/ pod tym wzgledem LG wyglądał o wiele ładniej a przeciez to model z 2013 rokuMoże ktoś mi pomóc ???
Bardzo dziekujezaraz biore za testowanie
![]()
Chciałbym sie jeszcze zapytac czy warto zamówć profesjonalną kaloibracje? czy to dużo daje?
Wiadomo ja tez lubie poeksperymentowacw LG tez sie pomeczyłem i ustawiłem tak że obraz naprawde żyleta. A co do kalibracji to myslalem o *********************************.pl
Witam,
ostatnio zauważyłem że nie mam włączonego ulepszania obrazu gdy to włącze po restarcie jest brak dźwięk, co to może być? Kabel HDMI nie taki? Dzwięk systemowy w tv jest.
Edit:
Chwile po zmianie ustawien jest dźwięk ekrean na chwile się wyłącz i dźwięku nie ma.
U mnie ten sam objaw (TV KD-65X9005C) po ustawieniu interpolacji obrazu do 4K na wejściu HDMI do którego podpięty jest dekoder NC+ - TV przestaje przepuszczać na ampli dźwięk wielokanałowy, jest tylko PCM. ( tu podobnie po każdorazowej zmianie ustawień następuje samoczynny restart TV).
TELEWIZOR SONY KD-55X8509C 4K 3D ANDROID+ GW 5 LAT (5955629311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Warto brać stąd?
W końcu chcę sfinalizować zakup ale muszę się upewnić czy to są nowe sztuki, nieotwierane![]()
No i kupiony, opłacony i odbiór osobisty w Woka Park. Dzwonilem do nich przed zakupem, w środę dojechała ostatnia partia 30 sztuk 8509c(2015) do magazynu centralnego. Od tego momentu będzie tylko nowsza seria.
Jeśli komuś zależy to chyba ostatni moment na zakup tego modelu w fabrycznym stanie.
Od kolejnego tygodnia testy z ps4, filmami 4k/1080p i mecze- jako rasowy gazeciarz, nie mogę się doczekać.
Szczególnie, że przesiadka ogromna z 8 letniego 23" monitora Samsunga na matrycy TN![]()