Telewizory 4K firmy Sony serii X8509C-pierwszy ogląd

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeśli takowa jest a jak pisze Accu to jest :) ... to lada moment się pojawi na stronie Sony.. duże prawdopodobieństwo że w dniu jutrzejszym..

zenito

New member
dzisiaj jak testowałem ten(55x8508c) telewizor w sklepie napotkałem problem z podłączeniem dysku zewnętrznego(WD My Passport Slim).
mianowicie nie widział urządzenia (podłączałem go pod różne usb)
Dodam, że z filmami na pendrive nie było żadnych problemów.
Czy to jest znany problem i czy można jemu jakoś zaradzić?

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja ma ten dysk i u mnie działa bez problemu widzi filmy - dema 4k jak i z kamery (normalnych filmów nie mam bo oglądam wyłącznie filmy oryginalne) i oczywiście zdjęcia... może cos walnięte było w tym tv...

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Jeśli takowa jest a jak pisze Accu to jest :) ... to lada moment się pojawi na stronie Sony.. duże prawdopodobieństwo że w dniu jutrzejszym..

Witam uprzejmie,

Jest na pewno wydana w 100% . Nie dotyczy tylko Wielkiej Brytanii.
Kto bardzo chce znaleźć tą nową wersję oprogramowania to ją łatwo znajdzie .:wink:
A polska strona internetowa firmy Sony "śpi".

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie że można to odszukać - może jeszcze po Świętach odpoczywają :) myślę że to kwestia kilku dni i będzie na naszej stronie.. Ostatnia bardzo szybko się pojawiła..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego nawet jak tam nie ma to tak czy siak lepiej poczekać aż pokaże się na naszej stronie... tak na wszelki wypadek - jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże..

accu

New member
Bez reklam
Na niemieckiej stronie Sony, też nie ma nowej wersji. Z kąd ją wziąść?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Witam uprzejmie,

Jest na pewno w 100% na stronie niemieckiej firmy Sony, ale dla telewizorów firmy Sony serii X85 ,
o których jest ten wątek .
Telewizory firmy Sony FHD tej wersji aktualizacji nie otrzymały.

BTW , ja jestem dzisiaj smutny , gdyż dnia 28 grudnia 2015 r. odszedł na "drugą , lepszą stronę"
wokalista i gitarzysta basowy grupy rockowej Motorhead LEMMY KILMISTER .
Nie ukrywam , dałem wczoraj "czadu " słuchając koncertu grupy Motorhead z 2005 r . z płyty DVD ,
tak jak życzył sobie LEMMY.
Cześć Jego Pamięci .

accu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O ile mnie pamięć nie myli to w tym temacie jest odpowiedź na Twoje pytanie tylko musisz przeczytać kilka-kilkanaście ostatnich stron...

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Jak lolek126 "idzie" pomiar poboru "prądu" w stanie standby telewizora firmy Sony KD-55X8505C .:neutral:

accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zrobię Kolego tak jak obiecałem ale miernik mam w drugim mieszkaniu a to przez całe miasto trzeba śmigać to się nie chce, ale pożyczę tylko muszę taki skołować żeby był z gniazdkiem podobno wtedy jest to najpewniejszy pomiar.. ale zrobie na 100%.. i dam znać.. ale myślę że Ty coś wiesz :) w sprawie tego poboru...:)

zenito

New member
Witam.
Jestem ciekaw Waszych ustawień obrazu może ktoś chciałby się pochwalić :)
oraz APLIKACJI "MUST HAVE"
co wg Was jest naprawde godne zainstalowania na tym telewizorze.
Dodam, że jestem świeżym użytkownikiem modelu 55x8508C :)

birut

New member
A jak to jest z tymi cpu w sony.Czy modele wyzsze od x8505c maja taki sam procesor.Gdzies kiedys ktos wrzucal rozpiske sony calej specyfikacji technicznej na 2015 rok i bylo tam napisane ze od ktorys modeli jest niby lepszy cpu.
Czy model 65" nie dziala gorzej niz 55" z racji slabego procka? ,wiekszy ekran chyba mocniej go obciaza?

piotrgryf

Klub HDTV.com.pl
VIP
Większy ekran na pewno nie obciąża mocniej procka, mam co prawda model Full HD, ale w 4K masz procesor X 1 i on odpowiada za wyświetlanie obrazu a jaki procesor jest, który odpowiada za współpracę z androidem tego nie wiem, ale pewnie też jakiś Mediatek.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Do góry