Telewizor z pasywnym 3D. Jaki wybrać?

szymon1127

New member
Witam.
W najbliższym czasie zamierzam wymienić telewizor kineskopowy na TV 3D. Przeglądałem bardzo dużo produktów w sklepach i w internecie. Podoba mi się technologia pasywna. Zastanawiałem się nad trzema modelami o przekątnej 32" :

-LG 32LW570S
-LG 32LW5500
-Philips 32PFL7606K

Stawiam na LG LW570S.

Jeszcze jedno pytanie - czy kupić telewizor teraz czy poczekać 1-2 miesiące (może wejdzie coś nowego :) ) ?

Ostatnia edycja:

gosc_niedzie

New member
Model na który stawiasz- LG 32LV570S nie jest 3D.
Model z 3D to droższy o około 500zł 32LW570S.
Ja bym poczekał na nowe modele. Jeżeli nawet nie będą lepsze, to tegoroczne na pewno potanieją robiąc miejsce w magazynach dla nowych.

Ostatnia edycja:

l5s5d6

New member
Też sie do czegoś takiego przymierzałem, mój wybór padł na model 32lw570s (kupię w styczniu-lutym) gdyż nowsze modele od lg (seria 650) nie będą w rozmiarze 32 cali. no a cena zeszła moim zdaniem już na poziom akceptowalny

szymon1127

New member
2m to bierz 47 cali na raty.
LG 47LW570S.

Pieniądze nie są problemem,ale jest inny kłopot.Telewizor stoi na szafce pomiędzy dwoma regałami. Szafka ma 80 cm szerokości, więc telewizor większy niż 32" nie wchodzi w grę :)

A jak jest z jakością obrazu w LG 32LW570S ? Czytałem,że ma podświetlenie krawędziowe i jest podświetlony nierównomiernie. Czy to prawda? Jaka jest optymalna odległość oglądania filmów w 3D na ekranie 32"?

Monkin

New member
Bez reklam
Pieniądze nie są problemem,ale jest inny kłopot.Telewizor stoi na szafce pomiędzy dwoma regałami. Szafka ma 80 cm szerokości, więc telewizor większy niż 32" nie wchodzi w grę :)
Lepiej się dwa razy zastanów nad przekątną. Kupowałem ojcu niedawno tv, miał identyczną sytuację co ty, uparł się na 32 cale, bo większy mu nie wchodził do szafki z wnęką....a po 3 miesiącach mama zamieniła szafkę na komodę i ojca teraz krew zalewa, bo chciałem mu kupić 46-47 cali. 3D na 32 calach - ciut mało na fajne efekty.

gosc_niedzie

New member
A jak jest z jakością obrazu w LG 32LW570S ? Czytałem,że ma podświetlenie krawędziowe i jest podświetlony nierównomiernie. Czy to prawda? Jaka jest optymalna odległość oglądania filmów w 3D na ekranie 32"?

Kolega kupił 32LW5500 i jego odbiornik ma obraz podświetlony jednolicie, sprawdzałem specjalnie w zaciemnionym pomieszczeniu i nie zauważyłem żadnego cloudingu.

wUiEluEs

New member
Tak jak użytkownik bluray napisał bierz tą 47' (wywal regały i powieś TV na ścianie!) , naprawdę ta 32' będzie mała do oglądania filmów 3D. Jeszcze niedawno miałem problem bo ustawienia kompa obcinały mi po 10cm z jednej i drugiej strony obraz to ta 47' wydawała mi się bardzo mała (ale dzięki pomocy na tym forum teraz mogę się cieszyć filmami takimi jak powinny wyglądać na 47 calowym TV, obraz wydaje mi się teraz naprawdę duży! ;)) Nawet brat mojego ojca pojechał 2 dni temu po podobny TV także 47 cali.

Pioneer1980

New member

Moim zdaniem w przypadku edge led w żadnym modelu na rynku nie ma możliwości podświetlenia matrycy równomiernego.Szczególnie widoczne jest to wieczorem kiedy większość z nas ogląda telewizję.Lepiej zmienić meble niż kupić tylko 32 cale - na tak małych przekątnych efekt 3d marny.Przy 42-46 calach preferencje wskazywałyby na plazmę.Aktywne 3d , ale za to bardzo widoczny drugi plan.

endru62

New member
Mam LG 47-LW560s i powiem tylko tyle.Swietny.
Jesli idzie o oodleglosc to mam okolo 2,5 m.Miale wczesniej 32' na szafce a teraz mam ten zawieszony na scianie i wcale nie jest za duzy.A do 3D to tylko wiekszy monitor.Calkiem inne doznania :::)))

Do góry