Telewizor z 4K

spinacz66

New member
Bez reklam
niech pierw dojrzeją nasi operatorzy to full hd a potem porozmawiamy o UHD tylko zanim do do nas dotrze minie wieki wiadomo że marketing będzie napędzał sprzedaż tylko to nijak ma się do rzeczywistości

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
A ja jeżeli miałbym kupować nowy TV to tylko 4K i na pewno Philips ze względu na ambilight. Nawet się nie obejrzymy jak 4K wyprze full hd. Taka kolej rzeczy. Nawet teoria, ze moc procesorów się podwaja co 18 miesięcy już się zużyła, ponieważ dzieje się to szybciej. Taka kolej rzeczy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja tez jestem tego zdania niech zrobia kanaly cyfrowe prawdziwe full hd i bedzie cacy... bo jak kiedys zrobia 4k to bedzie to wlasnie w granicach full hd ( o ile w wogole beda w takiej ofercie jak mamy w chwili obecnej oferte kanlaow w ala hd ), czyli to co teraz mamy z plyty bluray.. wiecej na pewno nie bedzie lepiej..

tdx

New member
Bez reklam
mpeg4 przestaje wystarczać, stream 1080p zaczyna zajmować za dużo patrząc na pazerność operatorów ;)
Przejście na hevc spowoduje że spadnie wielkość strumienia także dla 1080p.
+ w końcu będzie można oglądać 60p (ciekawe kto wtedy będzie narzekał na teatrzyk) NHL/NBA jest w 60p
W tym momencie i tak część "sportu" jest nagrywana już w 4K (nawet w PL ;))
Tą lukę zaczyna wypełniać stream online, zobaczymy kiedy się obudzą i czy nie będzie już za późno...
Z 2giej strony oglądanie 20 minut reklam w 4K też mnie jakoś specjalnie nie kręci ;D

buldoggg

Member
Bez reklam
Ja od paru lat nie oglądam telewizji stacjonarnej/naziemnej/cyfry itp,mimo że posiadam naziemną telewizje(osobiście jej nie oglądam)nawet nie włączam,dlaczego ? REKLAMY!!!np zapowiedź matrixa' na tvn piątek godzina 20:00 film trwa okolo 2 godziny 20 min plus reklamy daje to 3 godziny i 10 min lub więcej,dlatego wole wejść sobie na jakąś stronkę czy zassać film na szybko i oglądać go na spokojnie.Nie mówcie mi że chcecie oglądać metodę na głoda w UHD ;)

RAF1977

Banned
Na reklamy mam taki sposób że oglądam filmy i programy z nagrań aby móc je przewijać.
Dekoder n-ki z dyskiem mam.

Wysłane z mojego GT-I9300

spinacz66

New member
Bez reklam
Parę lat temu czytałem że filmy na płytach miały byćo pólowę tańsze ale miały mieć zaadoptowane w nagraniach reklamy co 15min jak w tv jednak jak widać to nie przeszło

buldoggg

Member
Bez reklam
Jak możesz przewijać reklamy jak w film leci na żywo(przewijać film do przodu bo do tyłu rozumiem) chyba że chodziło ci np o to że oglądasz film 20 min po rozpoczęciu seansu nagrywając go od początku.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie tak Buldogg, ja robie bardzo podobnie.
Czekam jak seans sie rozpocznie, zalaczam nagrywanie i wracam po jakims czasie, nastepnie odpalam film, a jak sa reklamy to przewijam do przodu i tyle w temacie. Nagrywarka to bardzo fajna sprawa, czesto korzystam.

RAF1977

Banned
W dekoderze jest programator na tydzień na przód.
Nastawiam do nagrania co tam chcę i oglądam kiedy mam na to ochotę. Ponieważ są dwie głowice w dekoderze, mogę równocześnie nagrywać z jednego kanału a oglądać z innego lub z nagrania.
Bardzo wygodne to jest.

RAF1977

Banned
Tak tak. Nie oglądam prawie w ogóle tv live, chyba że HBO lub canal+
Ale nagrywanie i oglądanie, kiedy ma się ochotę, jest zdecydowanie najwygodniejsze nawet z kanałów bez reklam.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak tak. Nie oglądam prawie w ogóle tv live, chyba że HBO lub canal+
Ale nagrywanie i oglądanie, kiedy ma się ochotę, jest zdecydowanie najwygodniejsze nawet z kanałów bez reklam.

Jak masz HBO i Canal Plus to raczej juz nic na zwyklych kanalach nie ma co ogladac, bo zanim wejda filmy np do tvn, czy polsatu to w tych wymienionych wyzej kanalach juz dawno te filmy byly...

spinacz66

New member
Bez reklam
tak oglądam nie raz na steamch canal francuski albo via sat filmhd i skyhd to te filmy na polskim canalu + i hbo jakoś pokazują na szarym końcu z opóźnieniem tak jak premiery u nas w kinach jak zagranicą już się znudzi to dopiero u nas pokazują na rassia hd nie pamiętam jak to po rusku sie pisze szybko pokazują nowości filmowe

RAF1977

Banned
Mniejsza z tym co pokazują i gdzie.
Chodziło mi o pokazanie metody na oszczedzenie sobie wątpliwej przyjemności ogladania reklam.

Do góry