Telewizor Ultra HD firmy Sony KD-75X9105C .

accu

New member
Bez reklam
Ciekawie się zapowiada !!!

Witam uprzejmie,

Też mam taki pogląd . Przede wszystkim ma matrycę typu VA , a to dobrze "wróży".;)

Tylko cena ponad moją zawartość portfela niestety .:|

BTW,
Mnie interesuje teraz seria telewizorów Philips 8601 tj: Philips 55PUS8601/12 i Philips 65PUS8601/12 .
Na telewizor Philips 65PUS9600/12 będzie niestety cena zaporowa .

BTW,

www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1441097619
czwartek 03.09.2015 r . godzina 12:00 do 13:00 .
http://bit.ly/1PHaPyN

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Accu nie wiem czy to Ciebie pocieszy ale dla wielu ta cena jest poza portfel :) choć to 75 cali...
Ale faktycznie tv zapowiada się nieźle - testy pokażą co to będzie za model... osobiście nie kupiłbym takiego tv chyba że faktycznie kasy człowiek miałby jak lodu.... ewentualnie taki miałabym zapis w gwarancji na 5 lat, że byłoby napisane że bez względu w którym roku się rozwali tv to dostaje tv o porównywalnych parametrach i o takiej samej cenie... w przeciwnym wypadku za dużo się traci patrząc na to co do tej pory wyczytałem.... lepiej wychodzą ludzie na gwarancjach którzy mają że tak powiem "normalne tv - chodzi o cenę" niż Ci z topowymi modelami...a szczególnie jeśli tv taki rozwali się w czwartym roku. Tv za często się psują w stosunku np. do amplitunerówczy wzmacniaczy.. ryzyko znacznie większe..

D

Deleted member 121090

Guest
... ewentualnie taki miałabym zapis w gwarancji na 5 lat, że byłoby napisane że bez względu w którym roku się rozwali tv to dostaje tv o porównywalnych parametrach i o takiej samej cenie...
No ja właśnie taki zapis w gwarancji Sony miałem jak kupowałem topowy Z5500.
Jasne, że firma tego nie dotrzymywała, ale zapis był!
Był jeszcze certyfikat Ecolabel w którym firma zobowiązywała się do posiadania części zamiennych do 7 chyba lat od zakończenia produkcji. Też niestety czysto teoretyczny.
accu jak piszesz o stosunku jakości do ceny, to obecnie wybrałbym 65AX900.
Do kupienia nówka za 11600zł. A w ubiegłym roku w debiucie 22tzł bodajże.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Cena dobra za Panasa ale nie wiem czy kupiłbym lcd Panasa.. Samsung dla mnie jest lepszy ale i droższy.. a za taką cenę na pewno warto się zastanowić.. jak ktoś miałby chęć kupienia tv na dzień dzisiejszy..

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Trochę nie w temacie , oglądałem krótką konferencję firmy TP Vision na duńskiej stronie z IFA 2015 r.
Nowy Ambilight(AmbiLux) zrobił na mnie wrażenie . (a co dopiero "live")
Zamiast diod LED zamontowane jest na tylnej ściance obudowy telewizora Philips , model Philips 65PUS8901/12 , 9 mikro projektorów .
Tak , telewizor firmy Panasonic ma bardzo dobrą cenę , krótko , bez dwóch zdań .

accu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ambilight jest wspaniałą sprawą i czekam na to żeby mogły inne firmy u siebie to montować, jeszcze kilka lat podobno mają ten patent wyłącznie dla siebie... a jak będzie to się przekonamy..
Wtedy też zobaczymy jak będzie się sprzedawał Philips jak inne marki tv będą montować ten przydatny "gadżet"

accu

New member
Bez reklam
Ambilight jest wspaniałą sprawą i czekam na to żeby mogły inne firmy u siebie to montować, jeszcze kilka lat podobno mają ten patent wyłącznie dla siebie... a jak będzie to się przekonamy..
Wtedy też zobaczymy jak będzie się sprzedawał Philips jak inne marki tv będą montować ten przydatny "gadżet"
Witam uprzejmie,
(przydatny "gadżet")

Mam inne zdanie . Jest to bardzo przydatna , praktyczna funkcja w telewizorach Philips i z każdym rokiem jest
coraz bardziej rozwijana .:neutral:

accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dlatego napisałem "gadżet" .... mi się to podoba choć bardziej w tv zależy mi na kilku innych rzeczach niż ambilight ale chętnie bym widział tę funkcję i w innych markach tv..

jarmalik

Member
Bez reklam
Czy wiesz czy jest zauważalna różnica w jakości obrazu (kontrastu) w porównaniu z modelami z serii x94 gdyż one mają układ Extended Dynamic Range Pro a ten chyba jakiś uboższy Dynamic Contrast Enhancer?

accu

New member
Bez reklam
Czy wiesz czy jest zauważalna różnica w jakości obrazu (kontrastu) w porównaniu z modelami z serii x94 gdyż one mają układ Extended Dynamic Range Pro a ten chyba jakiś uboższy Dynamic Contrast Enhancer?

Witam uprzejmie,

Niestety , ale obrazu na topowym telewizorze firmy Sony nie miałem możliwości zobaczyć w
zestawieniu z telewizorem firmy Sony , którego wątek ten dotyczy .:neutral:

accu

jarmalik

Member
Bez reklam
Brzmi zachęcająco. To w takim razie jak jest z tą czernią na tym TV. Wiem że ma tylko podświetlenie krawędziowe, ale czy ma strefy wygaszania? To chyba niemożliwe. Czy czerń jest w miarę jednorodna?

Ostatnia edycja:
Do góry