Pewnie wszyscy już maja dość tej przepychanki co lepsze
wiadomo każdy określa swoje wymagania, kasę i ryzyko jakie ponosi. Obiektywnie wydaję się, że OLED jakością obrazu mimo wszystko przewyższa LEDy, ale nie można udawać i twierdzic, że problemu wypaleń nie ma. Są i trzeba tę wadę uwzględniać przy zakupie do oceny czy chcemy wydac sporą kasę na produkt mimo wszystko w pewnym sensie niedoskonały. Żeby była jasność LEDy również swoje wady posiadają (banding, clouding, poziom czerni) i tez nikt temu nie zaprzecza. Jest pewnie większość użytkowników, u których wypalenia nie występują i nie wystąpią ale jak mam wydać kilkanaście tysięcy i się martwić czy mnie to spotka to już czerwona lampka się zapala. Jestem użytkownikiem dużego formatu (75 cali) i na pewno juz nie zejdę poniżej tego rozmiaru a wręcz bedę czekał na dostępność cenową większych
Na dzień dzisiejszy gdybym miał wydać te same pieniądze to mimo wszystko wybrałbym OLEDa z uwagi na fakt, że nie jestem zbyt częstym użytkownikiem telewizji jako takiej, bardziej Netflix, HBOGO i dysk sieciowy. Ale jesli u kogoś parę godzin wisi TVN24 lub inna stacja informacyjna to zdecydowanie brałbym LEDa.