telewizor sony kdl-65w857c

adim

New member
Witam.
Mam zagwozdkę. Mogę kupić TV jak w opisie. I pojawia się zagwozdka czy warto w ogóle pchać się w ten model. przeszukałem neta i nigdzie nie znalazłem testu, jedynie wzmianki o problemie z androidem. Podpowiedzcie proszę co sądzicie

1. Odległość od ekranu: 3,4-3,5 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: okno po prawej stronie od tv. słoneczny pokój
3. Jak duży jest pokój: około 28 m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: sony
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: wiadomości, filmy, programy dokumentalne,
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: w dzień i wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: przy świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: nie mam zdania
11. Preferowana wielkość telewizora: 65 cali
12. Preferowana marka: brak, poprzednio był sony
13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% TV, 30% filmy
14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
15. Ma mieć 3D: nie koniecznie
16. Ma stać czy wisieć: wisieć
17. Rozdzielczość: raczej przyszłościowo 4K
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość obrazu, płynność oglądania
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ~6
20. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2, maksymalnie 4
21.Co chcemy aby telewizor posiadał ? wifi, usb, smart tv
22. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? TV naziemna,
23. Budżet: około 6500

Z góry dzięki za pomoc.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sony 65w855 - bardzo dobry model.
Ale sprawdź proszę Philips 65PFS7559 z potrójnym ambilightem i subwooferem bezprzewodowym.

Piaget

New member
Philips tak samo stoi na Androidzie, w dodatku na starszej wersji. Z tego, co kiedyś czytałem jest również mniej wydajny.
Jeśli zależy Ci na wodotryskach typu ambilight to możesz rozważyć Philipsa, jeśli konkretny tv z dobrym obrazem bierz Sony. Pamiętaj tylko, że to nie jest 4k - w pytaniach napisałeś, że wolisz 4k.

Ogarek86

New member
Sam stałem się niedawno właścicelem kdl65 :)
Może nie będę obiektywny ale robotę tv jako tv robi świetną :)
wczorajszy mecz polska czechy MARZENIE :)
Co do problemów ... musiałem zrobić aktualizacje softu ... wrrrr
trzeba pobrać paczkę 1,1 gb i poł godziny się wgrywało ... po wgraniu telewizor działa szybciej ( na początku jak za dużo było aplikacji to potrafił się przywiesić )
Wszystko działa pięknie ale przy zakupie od razu dobierz sobie klawiaturę z padem :) ( pilot nie wyrabia)

Ogarek86

New member
wykupiłem za 600 zł gwarancje w sklepie... w razie czego,jeśli jest możliwość jeszcze przez sony zrobienia takiego czegoś to ile kosztuje ? może ktoś wie?
Co do kalibracjii to z chęcią bym go skalibrował :) pisałem do Ciebie kiki na PW jeszcze w sprawie telefonu i podłączenia go jako pilot ale nadal cisza z twojej strony ... może ja coś źle robię ale w skrzynce nadawczej mam że poszedł do Ciebie PW.
Może ty coś napisz do mnie i się dogadamy

cork

New member
@Ogarek86 wgraj sobie program "TV side view" ze sklepu play , u mnie chodzi super ten program i ma na prawdę wiele funkcji

wydrys

New member
Witam i przepraszam, że się podpinam tutaj, jeśli łamię regulamin - to proszę mnie zrugać i wyrzucić to pytanie:) Otóż zamierzam kupić telewizor 65-calowy tak do 8-miu tysięcy złotych i mój wybór padł na Sony KDL-65W855C. Proszę powiedzcie, czy to wybór dobry - czy może szukać czegoś innego, może Samsung..?

Ogarek86

New member
poszło PW ... jak tym razem nie dojdzie to sprawdź czy nie masz pełnej skrzynki odbiorczej :)
Pozdrawiam

Co do Tv chodziłem troche po sklepach, oglądałem, pisałem i mój wybór padł na własnie kdl 65 z tym że wersja 857 ( czyli srebrna ) i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam

cork

New member
65w855 to bardzo dobry pomysł , jedyne do czego mogę się doczepić to to, że android nie lubi szybkich ruchów więc robię wszystko na spokojnie i jest git -a obraz jest naprawdę extra

Do góry