Mam naprawdę pilną prośbę o rozwianie moich wątpliwości (najlepiej dziś, ew. jutro).
Muszę dziś albo jutro kupić TV, i chcę 50W809C. Ale czytałem i słyszałem że ciut słabszy 50W805C (chyba podobnie jak W829B) wyświetla obraz 3D w rozdzielczości full HD w taki sposób, że wyświetla dwa razy mniej linii (tzn. każde dwie linie są takie same). Czyli efektywnie ma 2 razy mniejszą rozdzielczość - jak w pasywnym 3D, mimo że to jest 3D aktywne! Widziałem nawet test W805C, w którym wyświetlali w 3D full HD naprzemiennie linie białe i czarne, a TV wyświetlił szare. Dlatego bardzo obawiam się że W809C - mimo trochę większej prędkości/Motion Flow itp. - będzie być może miał ten sam problem. Dla mnie to by było nie do zaakceptowania, a potrzebuję jeszcze w 2015 roku kupić model TV, który mi odpowiada.
Trochę łudzę się że W809C jako znacznie szybszy nie będzie miał tego problemu. Jeden pan w Sony Centre powiedział mi że też o tym słyszał, i że słyszał porównania z W809C, i ten drugi jest na tyle szybki że ma nawet lepsze 3D i
nie powinien mieć powyższych problemów. Ale dla mnie "
nie powinien" to za mało, lecz muszę mieć 100% pewność, ponieważ jestem w takiej nietypowej sytuacji, że modelu kupionego telewizora już nie będę mógł zmienić (nie ważne dlaczego i proszę nie wchodźmy w porady w tej kwestii), ale będę mógł tylko naprawiać/wymieniać egzemplarze.
Dlatego proszę Was o potwierdzenie lub obalenie tych obaw co do W809C. Szukam informacji w Google, u Sony i u innych sprzedawców, i jak dotąd tylko ten jeden pan z Sony Centre Poznań Plaza mi przekazał tylko tyle, com napisał powyżej.
Będę dozgonnie wdzięczny