tu masz jedne
Sony KDL-55W805C (W805C) Review
a tu chyba lepsze (ja korzystam z tych na 55W809C)
Test Sony KDL-55W805C : un téléviseur 1080p encore dans la course ! | HDfever
Witam, posiadam model w755 i zauważyłem, że Sony gubi ustawienia obrazu, przeskakuje na standart, a wcześniej ustawiłem kino pro. Oczywiście dzieje się tak po wył. z listwy zasilania.Start po wyłączeniu zasilania to około 40 sekund. Telewizor pamięta wszystkie ustawienia.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
tu masz jedne
Sony KDL-55W805C (W805C) Review
a tu chyba lepsze (ja korzystam z tych na 55W809C)
Test Sony KDL-55W805C : un téléviseur 1080p encore dans la course ! | HDfever
Mam prośbę, możesz przestawić tryb obrazu na np Cinema, następnie wyłączyć z sieci, włączyć i spr, czy Sony pozostał przy ustawieniach Cinema, czy przeskoczył na Standard?:blagam:Nie wiem jak możecie oglądać TV przy ustawieniach, dla których wyjściowym trybem jest Cinema Pro. Może ja już mam wypalony wzrok ze starości , ale przy trybie Cinema Pro obraz sprawia wrażenie cholernie ciemnego (kolory są mocno "przygaszone").
Ja osobiście korzystam z trybu Standard z korektą niektórych parametrów, ale oczywiście o preferencjach i gustach się nie dyskutuje
Mam prośbę, możesz przestawić tryb obrazu na np Cinema, następnie wyłączyć z sieci, włączyć i spr, czy Sony pozostał przy ustawieniach Cinema, czy przeskoczył na Standard?:blagam:
Mam prośbę, możesz przestawić tryb obrazu na np Cinema, następnie wyłączyć z sieci, włączyć i spr, czy Sony pozostał przy ustawieniach Cinema, czy przeskoczył na Standard?:blagam:
Tryb Kino Pro zastosowałem na Wejście - cyfrowe i po załączeniu Tv przechodzę na programy cyfrowe i tam zmienia mi na Standard, ale właśnie sprawdziłem po pracy i okazuje się, że po 9 godzinach nie przeskoczył na Standard, natomiast po nocy rano przestawił się, także wygląda że nie zawsze się przestawia Polecasz aby wszystkie źródła były ustawione na jednakowo?tryb standard wskakuje na nie skonfigurowane zrodlo... np: jesli ustawiles na HDMI1 Kino Pro (swoje ustawienia itd...) to po wlaczeniu np. YouTube musisz ustawic dla YouTube tak samo i tyczy sie to wszystkich zrodel jak i aplikacji...
Tryb Kino Pro zastosowałem na Wejście - cyfrowe i po załączeniu Tv przechodzę na programy cyfrowe i tam zmienia mi na Standard, ale właśnie sprawdziłem po pracy i okazuje się, że po 9 godzinach nie przeskoczył na Standard, natomiast po nocy rano przestawił się, także wygląda że nie zawsze się przestawia Polecasz aby wszystkie źródła były ustawione na jednakowo?
Ok. Dzięki, będę z tym walczył, a jeszcze jedna sprawa, Sony zawsze po wyłączeniu z listwy przez np noc, zawsze startuje z tym głównym panelem do wyboru aplikacji/źródła/tv?ustawiasz wszystkie zrodla i aplikacje (Kodi, firmowe Video itd...) wszystkie ktore uzywasz i zniknie problem standardowych ustawien... acha i jak np. ogladasz YouTube na standard i przelaczasz na HDMI 1 gdzie bylo KinoPro to masz ofkors kinopro, wracajac spowrotem na youtuba masz spowrotem standard, dlatego trzeba poustawiac sobie profil Obraz dla kazdej aplikacji i wejscia. zawsze jak wychodzisz z danego zrodla lub apki to zostaje on na profilu jaki byl ostatnio uzywany.
ja na noc wyłączam listwe od multimediow i uwierz ze nie ma problemu samoistnego przestawiania sie ustawien...
edit: a i w ustawieniach ekranu ustaw opcje wyswietlania wszystkich pikseli bo domyslnie tak nie jest
Ok. Dzięki, będę z tym walczył, a jeszcze jedna sprawa, Sony zawsze po wyłączeniu z listwy przez np noc, zawsze startuje z tym głównym panelem do wyboru aplikacji/źródła/tv?