Telewizor SHARP LC-60LE752E

dietz

New member
witam!
mam zamiar kupić telewizor 3D 60 cali.
co sądzicie o tym modelu? SHARP LC-60LE752E

siedzę na wprost TV jakieś 2m. , oglądam głównie piłkę nożną a jak nie ma meczu to filmy mkv 1080p.
w opisie TV pisze że wyświetla divx i divx hd. Czyli filmy mkv będą wyświetlane?
pozdrawiam serdecznie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wyświetla filmy mkv.
Do tych potrzeb co napisałeś będzie extra.
Jest też na niego miła cena. Napisz na PW dostaniesz info.

dietz

New member
Sharp LC-60LE857E a ten model warto? ma active motion 800 a ten co u góry pisałem ma 200. Warto zapłacić 3tys. więcej, czy tego nie zauważę....??

lm648

Banned
Jak na FullHD to TV Sharp LC-60LE857E jest stanowczo za drogi :) ..... po mimo posiadanych walorów, których mało kto zauważy .... nie jest wart tych 8 k PLN :)

SDman

Banned
ale gdzie poczytać? proszę o jakiś link chętnie poczytam.
pozdrawiam.

Witam,
gdyby któraś ze stron www tak jak np. w przypadku PDP 50ST60 udostępniła parametry dla tego Sharpa to oczywiste jest, że przed wykładaniem kasy należy je wpisać i na spokojnie je po testować -lekko modyfikować.
Podany przykład dla St60 jest wyśmienity bo pasuje wielu użytkownikom, a kasę na co innego można przeznaczyć.
W przypadku tego Sharpa mamy jednak ograniczone możliwości z powodu małej ilości parametrów
kalibracyjnych , czyli bez sensu.
Wiadomo, że zaraz pojawią się wpisy, że to nie to samo co domowa wizyta i ustawienia odpłatne. Osobiście jednak uważam, że na stwierdzenia biały jest biały czarny jest czarny po kalibracji w domu ja mogę stwierdzić dokładnie to samo wpisując ustawienia dla 50ST60 ze strony:

Test Panasonic ST60

Na pocieszenie dodam, że testując wersję 60" z matrycą Sharpa byłem pod wrażeniem, że jest on fabrycznie bardzo dobrze ustawiony.
Wystarczą drobne korekty.
Uważam, że droższy model SHARP LE857E grał gorzej on musi mieć kalibrację i to pewnie za nie małą kasą (dużo parametrów).

Pozdr.

Do góry