Telewizor SAMSUNG LED UE43MU6172 Pomocy !!!!

pstanek1924

New member
Telewizor SAMSUNG LED UE43MU6172 . Jakie funkcje włączyć a jakie wyłączyć w tym Tv aby obraz w grach na PS4 Pro był dobrej jakości ? Obraz jaki mam teraz odbiega daleko od tego jaki widzę na filmikach na YouTube ... 😫😣😥

adam80

Member
Spróbuj trybu "PC" (edycja źródła HDMI) wtedy wszystkie zbędne polepszacze same się wyłączą.

Ostatnia edycja:

pstanek1924

New member
Nie ma trybu Pc jest tylko Gra ale po jego włączeniu obraz wygląda beznadziejnie . Wiem że ten tryb daje. Większy input lag , a mnie chodzi właśnie o lepszą jakość obrazu . Obraz jest ogólnie kiepski porównując z tym co widzę na YouTube . Nie wiem czy to może wina kabla mam orginalny z PS4 pro on chyba obsługuje standardy 2.0 ? Czy może w jakiś inny kabel zainwestować ?

adam80

Member
Mam ten model w wersji 50 calowej i zapewniam cię że jest tam "PC". Nie chodzi o tryby w ustawieniach obrazu, tylko tryby przy wyborze źródła HDMI (zródło HDMI i wybierz edytuj) musisz tam wybrać konsola do gier lub PC. Ja używam tego telewizora jako monitor pod komputer, i po ustawieniu "PC" jest wszystko OK, model 43 calowy ma matrycę IPS więc wieczorem szału nie będzie.

Ostatnia edycja:
Do góry