Telewizor Samsung A551 A656 32 cale

Covsky

New member
Witam

Na dniach kupuje dwa telewizory ktore beda wisiec obok siebie . Chodzi o ogladanie meczow itp . Glownie zalezy mi na dobrej jakosci cyfrowej jako iz mam podlaczenie i N i cyfre+ tylko polsat jest uyzywany z kablowki. Do tego jeden z tv bede czesto uzywal jako monitor . Widzialem relewacyjny opis samsunga a551 i w zasadzie jestem do niego juz przekonany chocia zi tak byl faworytem wczesniej , jednak mialem zamiar kupic 2x 37 cali , oba telewizory bede mial jakis ~metr od oczu i zaczalem sie zastanawiac czy 37 to przypadkiem nie za duzo , spotkalem sie juz z komentarzami ze przy 32 jest idealny na taka odleglosc gdyz przy 37 oczy moga juz sie meczyc nie chtywajac calego obrazu. Jesli to sie potwierdzi to zaczalem sie zastanawiac czy nie warto wtedy moze kupic A656 a nie A551 gdyz ma taka sama cene jak A551 w rozmiarze 37 na ktory bylem juz zdecydowany. Kwestia tylko czy poza wygladem te model A551 i A656 ma jakies wyraznie roznice

I czy na pewno jest to najlepszy wybor , tv beda glownie odtwarzaly sport a i jeden bedzie uzywany jak pisalem jako monitor . W zasadzie jedyny nad ktorym sie jescze zastanawialem to sony w4000 ale chyba bez sensu doplacac skoro w testach wypadaja rowno a jedyne czym sie roznia to tym mpeg i tym ze czarne jest bardizej czarne co akurat przeboleje :)

Kupuje tez ojcu tv i czy na odlegoglosc ok 3 m i pokoju mniej wieecj 6x4.5 wystarczy 32 cale czy lepiej 37

I na czym polega system mpeg-4 wiem ze chodzi o cyfrowke naziemna ale skoro korzystam z cyfry+ i N w HD to ma to dla mnie jakiekolwiek znaczenie , tylko polsat uzywam z kablowki.

Bardzo prosze o pomoc i przepraszam za powtorzenie tematu z Samsunga ale najpozniej we wtorek musze dokonac zakupu. Dlatego bylbym bardzo wdzieczny za uwagi

Pozdrawiam i dziekuje

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
dla Ciebie za duży telewizor , jak ma być metr przed oczami.
Dla ojca odwrotnie minimum 37".
Jak masz Nkę to DVB nie będzie Ci potrzebne.
Podaj klasy cenowe dla Ciebie i dla Ojca.

Covsky

New member
dla ojca do 3k , dla mnie tak zeby zmeiscic sie przy dwoch telewizorach w 5k , tam gdzie chce kupowac wlasnie a656 32 calowe kosztuja ok 2300 a 37 calowy 3000.

Co do 32 to potrzebuje full hd z 1920x1050 jako monitora i wczesniej mialem juz jedna 32 i calkiem przyjemnie to wygladalo , oczy sie nie mecza i akurat pod tym wzledem jest ok, mam tez porobione juz uchwyty i dla siebie akurat na wielkosc jestem w sumei zdecydowany :)

Do góry