1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Średnio 3 metry
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-6 osób
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost, ale nie każdy idealnie pod kątem prostym.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać, z możliwością zawieszenia na ścianie.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Cały dzień. Pokój od południa z dużym oknem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE46D6500VSXXH
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Bardzo dobra jakość obrazu. Obowiązkowo złącze Ethernet i kartę WiFi. Polskie aplikacjie VOD. DLNA. Mniej ważne: Aplikacja PLEX lub XBMC. Mile widziana technologia Miracast i Skype.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowa telewizja naziemna. Obraz po DLNA.
10.Jakie urządzenia? Brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Średnio 3h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale, informacje, filmy.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki? Marka obojętna, byle nie NO-NAME.
17.Preferencje co do wielkości? Nie mniej niż 46 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba obsługa napisów. Problemy z wyszukaniem komputerów po WiFi.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczory
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Do 3000 PLN, ale jeśli sprzęt będzie tego warty mogę zapłacić więcej.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez znaczenia.
Przeszukując rankingi i recenzje natknąłem się na Samsung UE48H6200 oraz Panasonic TX-48AS640E ale szczerze powiedziawszy, dziwi mnie to, że we wszystkich rankingach aktualnie górują. Możliwe, że to jakiś szeptany marketing. Czekam na wasze opinie. Z góry dzięki.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Średnio 3 metry
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-6 osób
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost, ale nie każdy idealnie pod kątem prostym.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać, z możliwością zawieszenia na ścianie.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Cały dzień. Pokój od południa z dużym oknem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE46D6500VSXXH
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Bardzo dobra jakość obrazu. Obowiązkowo złącze Ethernet i kartę WiFi. Polskie aplikacjie VOD. DLNA. Mniej ważne: Aplikacja PLEX lub XBMC. Mile widziana technologia Miracast i Skype.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowa telewizja naziemna. Obraz po DLNA.
10.Jakie urządzenia? Brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Średnio 3h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale, informacje, filmy.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki? Marka obojętna, byle nie NO-NAME.
17.Preferencje co do wielkości? Nie mniej niż 46 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba obsługa napisów. Problemy z wyszukaniem komputerów po WiFi.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczory
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Do 3000 PLN, ale jeśli sprzęt będzie tego warty mogę zapłacić więcej.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez znaczenia.
Przeszukując rankingi i recenzje natknąłem się na Samsung UE48H6200 oraz Panasonic TX-48AS640E ale szczerze powiedziawszy, dziwi mnie to, że we wszystkich rankingach aktualnie górują. Możliwe, że to jakiś szeptany marketing. Czekam na wasze opinie. Z góry dzięki.
Ostatnia edycja: