Jeśli na telewizorze OLED ( i od ledwo 1 roku ) ogląda się "zero TV" .... to raczej nic dziwnego, że nie ma wypaleń i innych problemów.Mam od przeszło roku 65oled855 i zero problemów a ogląda się na nim sporo HDR. Zero tv. Chyba, że jakiś meczyk istotny leciał.
Philips ma już zabezpieczenia przeciw powidokom.
Jeśli na telewizorze OLED ( i od ledwo 1 roku ) ogląda się "zero TV" .... to raczej nic dziwnego, że nie ma wypaleń i innych problemów.
Problem może się pojawiać wtedy gdy niestety zaczyna się oglądać TV. https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00173479
Mam LG C1 co prawda tylko trochę ponad pół roku, ale jest strasznie katowany. Żona ogląda, a raczej słucha do południa co leci w TV (używa go jak radia ), wieczorem lecą filmy/seriale lub kilka h jest używany jako monitor. Gram przeważnie w RTS gdzie jest kilka miejsc ze statycznym obrazem i na chwilę obecną jeszcze nic się nie dzieje To mój pierwszy OLED i stwierdziłem, ze nie będę go oszczędzać. Chcę zobaczyć czy coś się stanie przez te pierwsze 2 lata, póki jest gwarancja. Bywają dni, że działa np 16h non stop. Wszystkie opcje jeżeli chodzi o ochronę panelu OLED mam włączone.
Bywają dni, że działa np 16h non stop. Wszystkie opcje jeżeli chodzi o ochronę panelu OLED mam włączone.
Czy wy oprócz oglądania telewizji nie macie innego sposobu na życie, nie macie innych zainteresowań.
Też lubię oglądać telewizję, ale 16 godzin w ciągu jednego dnia, to już jest chorobliwe.