hellhammer
New member
Witam mam 50pn6500 tv i mam problem z otwarzaniem filmów mkv z napisami(napisy oddzielnym pliku srt txt). Otóż zawsze w nich występuje opóźnienie 5-10s napisów. Ktoś też tak ma.(filmy na kompie za to prawidłowo wyświetlają napisy)
Telewizor posiadam od tygodnia. Wcześniej kupiłem używke co się zepsuła po 3 godzinach używania model 50pa650t to model na ameryke, w pl -50pa6500
Co ciekawe podłączyłem antene i obraz zgasł. Oddałem tv do sklepu i czekam na zwrot kasy(wysłałem rezygnacje niezgodnosc towaru...)w sklepie coś mówili o tym że podświetlanie mogło sie zepsuć i na gwarancji zrobią.
Pierwsze pytanie skad scigasz napisy? Napewno wersje dopasowane do swojej? Najlepiej to srt, txt czesto krzacza. Polecam scigac napisy z chomika do danego dilmu lub z napisy.info a nie przez napiprojekt.
Ile godzin dziennie ogladasz? Jaki konktrast masz ustawiony?Radze zmniejszyc do 40-50 Masz wlaczona na stale funkcje ism orbiter? jak nie to wlacz. ale przed tym najpier na czyszcznie kolorow na jakies 2-3godziny.Czy macie już wypalenia innymi słowy "stałe powidoki" po TVN 24 na swoich TV PA/PN 6500 ?
Nooooo ja już mam
k:
.... pilnowałem i walczyłem z tym zjawiskiem .... a jednak nic to nie dało i są
![]()
Radze tez jednak uaktualniac fw do tv, bo jak rozmawialem z serwisantem znajomym pracujacym wlasnie w lg, mowil ze czesto cos robia w kierunku poprawy tych funkcji zeby wypalnia byly jak nazadsze
Ostatnia edycja: