......... z tym mrowieniem dać sobie spokój czy szukać czegoś na siłę, bo z fotela obraz jest fajny. A właśnie ustawienia jasności itp. to narazie na pół gwizdka tak?
Oczywiście, że tak, dać spokój

..... przecież to jest TV za ok. 2 k PLN więc niema co przeżywać

.... w ustawieniach pojechałem od samego początku posiadania TV (a jest to już drugi

) do wartości 80 (kontrast, podświetlenie panela) oraz między 50-60 (kolor, jasność) i 33 ostrość. Nie ma to żadnego wpływu na wypalenia czy powidoki, które i tak szybko powstają, jednak sprawa polega na tym aby też szybko znikały i w tym modelu tak się dzieje, więc spoko. Ustawień, które są tu podane w temacie ( i sam też podawałem) w tym modelu PN jeszcze nie stosowałem, jakoś lenistwo a poza tym fabryczne tego modelu są również dobre tylko wprowadziłem z grubsza małe korekty i o to tak hula.
Z doświadczenia wiem, że jak zaczniesz kombinować w ustawieniach to non stop będziesz grzebał i cały czas poprawiał aby było lepiej, więc oszczędzam czas

Pozdro
PS. ..... pozakładałeś magnesy (dołączone do TV) na przewód zasilania i inne połączenia? może ich brak jest przyczyną ?