Są już nowe extra promocje na ten model.
Czy mogę prosić o cenę dla 55' ?
Są już nowe extra promocje na ten model.
Dla tych, którzy maja wątpliwości co do trwałości matryc oledowych ważne info. Lg CX 65 mam u siebie od dwóch lat. Tv do wszystkiego, sport, granie, firmy, bajki bez limitu. Czasem całymi dniami oglądane dosłownie wszystko. Dziś sprawdzony licznik ilości przepracowanych godzin pokazał 3629. To jest 151 dni ciągłego oglądania. Matryca jak nowa, bez śladu wypaleń. Jedyne czego pilnuje to ręczne odświeżanie pikseli co miesiąc. Tyle prywaty, ale myśle ze da to do myślenia niezdecydowanym oraz forumowym omnibusom.
Coś w tym złego? Tak zaleca producent, wiec tak robie i dlatego nie mam problemów. Nie zauważyłem różnicy w jasności. Obraz jak po wyjęciu z pudła.Robisz pełne odświeżanie pixeli raz na miesiąc? No nieźle
Nie zauważyłeś w perspektywie tych dwóch lat, żeby tv jako całokształt świecił trochę ciemniej?
Ty znowu zaczynasz swoje herezje tworzyć. Mierzyłeś jasność w takim egzemplarzy ze piszesz podobne rzeczy? Żaden z Ciebie tester wiec skończ już opowiadać farmazony.Nie zauważy bo degradacja jasności następuje wolno i jest rozciągnięta na długi okres czasu.A wzrok przyzwyczaja się do tego co widzi.
Postawić obok takiego dwulatka nowy egzemplarz i wtedy różnica będzie zauważalna.To nie musi być duża różnica ale będzie.
Właśnie w Sony podobno jest inaczej i ręczne odświeżanie należy robić w rocznych odstępach. Natomiast w LG twierdzą inaczej. Mimo ze to te same matryce to pewnie program odpowiadający za kompensacje obrazu napisany jest inaczej stad różnice w zaleceniach.Nic w tym złegopytałem z czystej ciekawości. Różne teorie są na temat częstotliwości ręcznego odświeżania a trwałości panelu. Raczej producenci nie zalecają zbyt częstego używania. Teraz przesiadłem się z Lg na Sony i w menu i instrukcji nawet uczulają, żeby używać raz na rok raczej.
Więc dobrze wiedzieć z praktyki, że w sumie nic się nie dzieje z panelem po kilkudziesięciu cyklach teraz już pewnie
Oby jak najdłużej działał bezawaryjnie i dobrze świecił![]()
Na infolinii oraz wprost od serwisanta LG.