TELEWIZOR LED SAMSUNG UE40D5800 FULL HD 100Hz HDMI

Tomek28

New member
Witam zastanawiam się nad kupnem tego modelu czy może ktoś się wypowiedzieć na jego temat?

Faktycznie jest to TV 100 Hz cz to chwyt marketingowy?

Cena 2700zl

Jest on warty tej ceny? czy szukać czegoś innego?

Dziękuje za odp.

Pozdrawiam

tdx

New member
Bez reklam
Cześć ten TV nie ma 100hz tylko CMR 100Hz a to nie to samo w tej cenie lepszym wyborem będzie prawdziwie 100Hz 40C6500 jeśli chcesz zostać przy samungu

Tomek28

New member
Dzięki za odpowiedź bardzo podoba mi się wygląd tego TV,w sumie nie jestem jakimś maniakiem ogólnie jest wart swojej ceny nawet jak nie ma tych 100Hz?

tdx

New member
Bez reklam
a jest jakis sygnal nadawany w 100hz?

nic nie jest nadawane w 100Hz ale to nie o to chodzi

Obraz na 100hz TV jest bardziej płynny i to cała różnica. Sygnał wejściowy możesz mieć @50 @60 @24 Hz i zawsze na 100Hz będzie obraz płynniejszy niż na 50Hz

Niektórzy to widzą inni nie, jednym to przeszkadza innym w ogóle. Zobacz porównaj i sam sobie odpowiedz na to pytanie ja wskazuje tylko lepszy model za te same pieniądze

Tomek28

New member
Dzięki za odpowiedź,patrzałem za tym modelem co mi poleciłeś,lecz opinie o nim też się są ciekawe.....wypalające się pixele,bzyczenie....i ogólnie powiem że d5800 bije go na głowę wyglądem,mam troszkę lipę bo chce 40cali a mam max 98cm szerokości d5800 ma 95cm więc pasuje idealnie.

Naprawdę kolego odradzasz go? Czy będzie aż tak zauważalna różnica z powodu braku 100hz? włączałem go w sklepie chodził na polsacie cyfrowym i powiem szczerze że obraz był o wiele lepszy od niektórych droższych telewizorów.

Może masz jakieś inne propozycje 2700zł to nie mało więc chciał bym naprawdę mieć już dobry TV

d5800 mi się takim wydawał lecz wole zaczerpnąć opini expertów

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

tdx

New member
Bez reklam
Dzięki za odpowiedź,patrzałem za tym modelem co mi poleciłeś,lecz opinie o nim też się są ciekawe.....wypalające się pixele,bzyczenie....i ogólnie powiem że d5800 bije go na głowę wyglądem,mam troszkę lipę bo chce 40cali a mam max 98cm szerokości d5800 ma 95cm więc pasuje idealnie.

Naprawdę kolego odradzasz go? Czy będzie aż tak zauważalna różnica z powodu braku 100hz? włączałem go w sklepie chodził na polsacie cyfrowym i powiem szczerze że obraz był o wiele lepszy od niektórych droższych telewizorów.

Może masz jakieś inne propozycje 2700zł to nie mało więc chciał bym naprawdę mieć już dobry TV

d5800 mi się takim wydawał lecz wole zaczerpnąć opini expertów

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

Poczekaj rok czasu i zobaczymy jakie będą opinie o wybranym przez Ciebie TV :)
Faktycznie nowe samsungi mają fajną ramkę (sam mam D7000 i zmieścił się w meble gdzie wcześniej 37" ledwo wchodziła)
Niczego Ci nie odradzam już napisałem do czego jest 100Hz i jak postrzegają to ludzie. Skoro obraz Ci się podobał to sobie go kup, widziałeś jak świeci podoba Ci się z wyglądu...

Każdy producent będzie miał TV który będzie mógł być alternatywą dla Twojego modelu. Ja sugeruje zostać przy Samsungu.

Tomek28

New member
A co sądzisz o samsungu d6100 lub d6500?

warte są swej ceny? mogę trochę dołożyć:) w sumie te 700zl różnicy to już nie gra roli

Tomek28

New member
D6500 zakupiony

Wrażenia:REWELACJA

Nie żałuje że dołożyłem i nie dałem się namówić na d5800

D6500 CENA 3500 W KOMPLECIE Z 2 PARAMI OKULARÓW:)

Do góry