Telewizor LED 46" lub 52"

Swirek00

New member
Witajcie Forumowicze!

Mam zagwozdkę, chcę kupić TV jak w tytule i po kilku dniach szukania okazało się że jest sporo modeli (w zasadzie każdej) firmy, które są w jednym teście chwalone, w innym nie koniecznie.

Czy możecie coś polecić, chodzi mi raczej o własne doświadczenia.

Dane techniczne::D
Cena: do ok. 6000
Pokój: długość 5 m - może być oglądane z 2 i 4 m.
Doczego: HD lub 3D, może kiedyś gry.

Dodam jeszcze że koniecznie WiFi, ale w tej klasie to chyba standard.

Czekam na wasze propozycje.

Ostatnia edycja:

Swirek00

New member
Dzięki,

a powiedz mi jeszcze, czemu nie polecasz w ogóle Samsunga czy Sony.

I czy warto dopłacić do wyższych serii (np. Philips serii 7 - niedługo ma być) czy Panasonic LED serii DT?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
BO są poza klasą . Ale jeśli dopłacisz :
Sony 46HX 50
Samsung 46ES 7000 ( test będzie jutro)

Swirek00

New member
więc mam kolejne pytania:

1) poza klasą, znaczy, za dobry, za słaby czy za drogi? Bo jeżeli istnieje uzasadnienie kwoty (zależy mi na bardzo dobrym działaniu z internetem, przeglądarka, funkcje, itp, i będę zniego korzystał wiele lat) to mogę dopłacić. Czyli ogólnie mówiąc - żeby był trochę ponad to czego dzisiaj oczekuję, ale z bardzo dobrym obrazem 2D i 3D.

2) sony 46HX 50? - 750 czy 850?

Swirek00

New member
A czy mozesz napisać, czym różni się polecany przez Ciebie Sharp 52LE830 od np. Panasonica 46DT50E. Cbodzi mi o zauważalne różnice 2D lub 3D.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pytanie który Sony - różnic dużych nie zobaczysz wiec kieruj się albo wyglądem albo wyposażeniem.

Różnice w 3D - mniejszy crosstalk na Panasonic.
Przy tak dużych wątpliwościach - poproś o prezentację w domu.

Swirek00

New member
OK, dzięki.
Czyli z tego co rozumiem, nie ma ogromnych różnic w jakości obazu 3D i 2D, czy innych elementach w tej klasie?

Na razie nie mam wątpliwości tylko pytania, bo dopiero zaczynam się wgłębiac w temat. Jak kupię to na wiele lat, więc musi to być dobry wybór, czytaj przyszłościowy.

CO do prezentacji, to jeszcze trochę, ale pomyślę.

Do góry