Telewizor led 32" do 3k

pezo

New member
To jest mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie.
Tak jak w tytule poszukuje tv 32" led w granicach 2,5 - 3k (przy czym górna granica to już za jakiś full wypas tv, bijący konkurencje na głowę :)).

Poniżej warunki pod tv:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3m x 4m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1,5m - 1,8m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 -2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? raczej na wprost, ale z boku też się zdarza
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? telewizor będzie miał okna za sobą(okna są na południe), w pokoju są żaluzje, wiec mogę spokojnie dość znacznie ograniczyć dostęp światła
7.Jaki masz obecnie telewizor ? nie mam
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? wifi (może być przydatne w przyszłości), matryca full hd, niski input lag
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowa naziemna lub analogowa kablówka (zależy co będzie odbierać lepiej :)), komputer przez hdmi
10.Jakie urządzenia ? komputer, w przyszłości być może jakaś konsola lub odtwarzacz blu-ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? na tygdniu okolo 2 - 3h, w weekendy trochę dłużej
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? wszystko jedno
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? film, sport (niezbyt często), filmy animowane
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, ale nie jakoś często
16.Preferencje co do marki ? Panasonic, Philips, Sony
17.Preferencje co do wielkości ? 32"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? clouding, smużenie
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami (przy zapalonym świetle), w weekendy w dzień również
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? maks 3 000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? może mieć jakiekolwiek, traktuje je raczej jako bajer.

Poniżej modele, które mnie zainteresowały:
Philips 32PFL5507K/5007 (czy one różnią się tylko tym że ten drugi nie ma 3D czy czymś jeszcze ?)
Sony KDL-32HX750
Panasonic TX-L32ET5E
Panasonic TX-L32DT30E

W chwili obecnej zastanawiam się miedzy Philips'em 5507 a Panasonic'em ET5E, jednak jestem otwarty również na inne marki.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i propozycje.
Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb byłbym za 32" z matrycą matową - czyli najlepiej sprawi się Philips 32 PFL5507.

Do góry