Telewizor LCD LED 3D 40-42" w przedziale ~3500 PLN

gosiakoprzem

New member
Witam serdecznie,

Jestem zdeterminowany żeby kupić nowy TV, LED - niekoniecznie 3D.
Generalnie szukam czegoś "na wypasie" - jakość obrazu ma być dosłownie powalająca.
Liczy się również design :)

1. Odległość od ekranu: 2-3 metry
2. Jak słońce świeci w pokoju: Telewizor stoi na stoliku w rogu pomieszczenia (DUŻE podwójne drzwi balkonowe po lewej stronie telewizora)
3. Jak duży jest pokój: ok 20 m.kw.
4. Preferowana technologia: LED/LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor: LCD LG 42LW5400 LED 3D
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: seriale (mkv, 1080p), filmy (mkv, 1080p), mecze piłki nożnej (fullhd), konsola PS3 do gier
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie,wieczór,noc
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: staram się bez światła oglądać
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: zdecydowanie ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez większej różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora: 40-42"
12. Preferowana marka: Samsung (chyba, ze inny producent jest faktycznie lepszy)
13. Czego nie lubisz w telewizorach: podświetlenia rogów na jasno, smużenia, efektu, przez który widzę ślad piłki w powtórkach gry FIFA13
14. Jakie urządzenia będą podłączone: PS3, odtwarzacz filmów, dekoder pvr (wszystko przez amplituner harmana)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 40% ps3, 40% filmy, 20% tv
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: TV skierowany jest frontem do mnie
17. Czy ważne jest wifi: powinno być
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nigdy tego nie miałem, jeżeli będą fajne, to tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: skype mi się podoba :)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: niekoniecznie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: obojętne
22. Ma mieć 3D: myślę, że to standard w wyższej półce
23. Ma mieć slot na karty SD: nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI = amplituner
26. Jaki masz sygnał: Multimedia (w przyszłości, "N")
27. Ile programów HD: kilkanaście
28. Ma stać czy wisieć: stać, w przyszłości wisieć w rogu
29. Rozdzielczość: full HD
30. Dvb-t: TAK
31. Na czym najbardziej Ci zależy: doskonała jakość obrazu, żyleta, kolory i ostrość mają powalać.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: pon-piatek po max 3 godziny dziennie, w weekendy około 5-6 godzin max
33. Sugerowana cena: liczyłem na coś w cenie około 3500, ale jak droższy model przyniesie mi konkretne korzyści to nawet do 5000 jestem w stanie pokombinować

Wielkie dzięki za pomoc!

Karpaj

New member
Bez reklam
Sharp 40LE830
Toshiba 42VL963
Panasonic 42DT50
Philips 40" 7007
Samsung nawet w serii ES8000 nie ma tak dobrej jakości obrazu jak firmy takie jak Sharp, Panasonic, Philips lub Toshiba w tej cenie.

Karpaj

New member
Bez reklam
Napisałem że w tej cenie :) Toshiba jest prawie o połowę tańsza. Raczej porównaj z tą którą zaproponował Kiki - to jest model, choć tańszy, szczególnie warty podkreślenia.
Zresztą porównaj też do Philipsa serii 7 lub wyżej, bądź Panasia DT50 :)

Do góry