Telewizor LCD/LED 32" - max 1300zł

pinio27

New member
Witam,

Tak jak w temacie, potrzebuje jakiś TV LCD LED 32" za max 1300zł. W oko wpadło mi już parę modeli np. ten:

Samsung LE32D550

Może zaproponujecie jakąś alternatywę?

Z góry dziękuje za pomoc ;)

paeru

New member
Bez reklam
D550 nie posiada podświetlania LED. W tej cenie tylko Toshiba El833 (bardzo dobra kolorystyka i kąty, trochę gorzej z dźwiękiem), ew. Samsung D4000, jeśli zdecydujesz się trochę dołożyć (co nie znaczy, że jest to jakaś super opcja). Nie jestem pewien, czy ograniczając sie do tej kwoty, nie będzie lepiej zainwestować w zwykłe LCD - np. LG LK450, Toshiba LV833, Panasonic C20, czy chociażby ten Samsung, o którym wspominałeś.

pinio27

New member
Może niezbyt dobrze sformułowałem to pytanie, ale oczywiście chodziło o to jaki jest najlepszy, najbardziej opłacalny TV LCD lub z LCD z podświetleniem LED, w kwocie do max. 1300zł.

W każdym razie chyba faktycznie lepiej zdecydować się na jakiegoś LCD bez podświetlenia LED...
czy jest jakiś konkretny model warty uwagi, warty w 100% tych 1300zł?

Wosho

New member
Witam,
sam szukam telewizora dla siebie w podobnej cenie (do 1500zł). Najbardziej przychylam się do tego lg 32lk530, musiałbyś dołożyć do 1400zł, ale ten ma 100hz i czas reakcji 2.4, co w tej cenie to rzadkość. W kwocie do 1300zł ciężko znaleźć nowego 32" LEDa, poza tym który wymienił kolega wyżej, jest taki funai FUNAI 32" LED 32H9223M gdzieś widziałem że dają na niego 5 lat gwarancji w standardzie, więc to też jakiś plus, a minusem jest to że brak w nim wejścia na USB. Do 1300zł tej twój samsung wydaje się dobrą propozycją. Pomyśl, jeszcze nad tym LG32LK450 bo możesz 100zł zaoszczędzić, a on parametrami jest zbliżony do tego samsunga. Najlepiej to zobaczyć te telewizory na żywo i sobie porównać który najbardziej Ci się podoba.

tdx

New member
Bez reklam
Tak jak napisałeś LK530 to jedyny 100Hz w tej klasie cenowej natomiast kupując nawet najtańszego LEDa samsunga otrzymujemy matryce z wysokim połyskiem który znacząco polepsza kontrast. Dodatkowo jak ktoś nastawia się na filmy HD przez usb to też raczej wybiera Samsunga

pinio27

New member
Witam,
sam szukam telewizora dla siebie w podobnej cenie (do 1500zł). Najbardziej przychylam się do tego lg 32lk530, musiałbyś dołożyć do 1400zł, ale ten ma 100hz i czas reakcji 2.4, co w tej cenie to rzadkość.

I chyba faktycznie dołożę trochę do budżetu czyli do tego LG32LK530, świetne parametry jak na tą cenę. Opinie w necie też są pozytywne na temat tego TV, ponoć nie ma problemu z dyskami przenośnymi w formacie NTFS i obsługuje format filmów MKV oraz z napisami nie ma problemów...;-)

Wosho

New member
a co powiecie o PHILIPS 32PFL4606H/58 ? Cena podobna, też 100hz i niski czas reakcji (2ms). Zastanawiam się między nim a lg.

don111

Banned
w podobnej kwocie kupisz plazmy - LG 42PT353 lub Samsung 43D450, do zwykłej telewizji, filmów (obojętne czy SD/HD) wypadną nieporównywalnie lepiej od każdego LCD/LED w tej kwocie, do tego masz 10 cali gratis w tej cenie, brak dylematów w stylu 50 czy 100hz itp, tu nie ma smużenia, nierównego podświetlenia, innego obrazu pod kątem...

Wosho

New member
Dzięki za odpowiedź, ale wolałbym żeby ktoś odniósł się do mojego pytania. Na moje warunki w grę wchodzi tylko 32 cale. Który TV wypada lepiej LG czy philips?

Do góry