Telewizor, który ma Kodi

ifar

New member
Chcę kupić 2 telewizory.

Jeden do salonu oraz drugi do sypialni.
Ten w salonie będzie wbudowany w zabudowę stolarską, drugi będzie na ścianie, na przeciwko łóżka.

Żyję już przeszło 7-8 lat bez telewizora, jednak kupiłem mieszkanie i chcę je wyposażyć w telewizory.

Dlatego proszę Was o pomoc, jako ludzi z forum telewizorowego.

Przez ten okres, gdy żyłem bez TV, korzystałem z aplikacji Kodi, z wtyczką TV Polska.
Wtyczka ta, dawała możliwość oglądania na komputerze programów VOD różnych polskich platform. Tam były w sumie wszystkie programy, które leciały w TV oprócz filmów. I to BEZ REKLAM - co jest ważne.

Dlatego chciałbym kupić takie telewizory, które by obsługiwały Kodiego oraz możliwość instalacji wtyczek na nim.

Czy to jest w ogóle możliwe?

Dodam, że kompletnie nie znam się na TV, za to znam się na komputerach.
Pytałem się gostka z RTV Euro AGD, ale ten nie wiedział o co mi chodzi :shock:

Dodam, że TV w salonie ma być duży, ma mieć ok 50cali.
TV w sypialni średnio-duży, żeby można było spokojnie oglądać z łóżka.

Dodatkowo, jak już temat poruszam, czy mógłbym prosić w ogóle o typy TV, jakie mógłbym kupić?

Intuicja podpowiada mi, że ma to być TV LCD, firmy typu Phillips, Panasonic może Sony.

Dziękuję wszystkim za pomoc.:blagam:

Aha, i jeszcze jedno, TV muszą obsługiwać protokoły: Direct-WiFi (jakby były TV z wbudowanym Intel Unite to byłoby super)

Ostatnia edycja:

ifar

New member
Dziękuję za odpowiedzi.

Już precyzuję.

ldld napisał:
Ok a ile masz kasy ?
To mają być dwa jednakowe co do wielkości telewizory ?

Nie mam ustalonego budżetu. Jeżeli będzie warto zapłacić więcej za coś, co ma posłużyć dłużej, to zapłacę.
Poza tym, chciałem kupić te 2 TV na raty 100%. Jeżeli takowe są możliwe do wzięcia, to wg mnie bardziej się opłaca rozbić to na kika rat zamiast płacić tę samą kwotę od razu.

fred23 napisał:
na oba wydasz ok.6,5 tys zł
Ok, może być.

lolek126 napisał:
50 cali to dla Ciebie jest duży tv? Wszystko zależy ile masz kasy na te tv..

Po prostu nie sądzę, żeby więcej niż 55calowy TV zmieścił się w obudowie do szafy. Cała zabudowa będzie segmentem na ścianę, do sufitu, tworzoną na zamówienie przez stolarza. Czyli jak będę mieć wymiary TV, to stolarz do niego dostosuje mebel.
Dodam, co jest ważne, że mocowany będzie do ściany, nie do szafy, żeby móc to wyciągnąć i odchylić tak, żeby móc oglądać sobie z poziomu aneksu kuchennego. Szafa będzie zakrywałą TV z boku, widok z naprzeciwka będzie możliwy bez problemu. DLatego ważne jest, żeby TV móc od ściany wyciągnąć, żeby "wyszedł z szafy" i móc go obrócić do aneksu kuchennego, tak na np ok 30stopni (musi się dać oglądać obraz z tego konta).

Wow, dzięk za info.
Znalazłem przykładowy i po opisie wygląda ciekawie (na stronie jednego z wiodących sklepów internetowych - nie mogę wrzucić linka, bo mam za mało postów). No i ma pilot z klawiaturą, co jest dla mnie zupełnie czymś nowym.
Powiem dodatkowo, że w domu żony jest TV Samsunga, który ma tak zamulającą i beznadziejną przeglądarkę internetową, że nie warto z niej korzystać.
Czy na tym Philipsie taka przeglądarka chodzi płynnie?

fred23 napisał:
Philips seria 6561 i tu i tu , do salonu bierz 55 , do sypialni 49 cali i będziesz Pan zadowolony

No i czy mogę zainstalować Kodiego na tym?
Poza tym nie widzę, żeby TV miał Direct WiFi - a to jest dla mnie must have.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips chodzi płynnie i jest jedynym modelem, który w tej klasie cenowej 3599 zł ma 4K i 100Hz . Inne oczywiście są też ale kosztują dużo drożej. Direct WIfi nie pamietam - ale napisz na PW to kolega sprawdzi.
Direct WIfi powinien mieć też TCL 55P60 i 55C70 a przeglądarki działają nawet z pilota głosowego.

Do góry