Witam, bardzo proszę o pomoc w wyborze telewizora.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15-20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Zwykle 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost ale bokiem czasami też
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie świeci
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie posiadam, to nowe mieszkanie
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV, przyzwoity dźwięk, dostosowanie do PS4
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Nie zdecydowałem się jeszcze
10.Jakie urządzenia ? PlayStation 4
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Ok. 2-5 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętne, lepszą w mojej sytuacji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tylko Netflix i podobne
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zamierzam, ok. 50% całości użytkowania
16.Preferencje co do marki ? Obojętne
17.Preferencje co do wielkości ? 40-50 cali, nie wiem ile powinno być ze względu na odległość
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Niewygodny interface, słaby dźwięk
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 zł, ale byłoby super gdyby udało się znaleźć coś dobrego poniżej 2000.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie ma dla mnie znaczenia
Dodam jeszcze, że w tym momencie najbardziej skłaniam się ku modelowi Samsung UE50H6400. Jest tani i ma bardzo dobre opinie. Nie mam tylko pewności czy jego input lag (42ms) nie będzie przeszkadzał w grze? Zastanawiałem się nad 4K, ale w tym przedziale cenowym chyba nie dostanę nic sensownego, jeśli się mylę, proszę o wyprowadzenie z błędu
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15-20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Zwykle 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost ale bokiem czasami też
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie świeci
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie posiadam, to nowe mieszkanie
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV, przyzwoity dźwięk, dostosowanie do PS4
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Nie zdecydowałem się jeszcze
10.Jakie urządzenia ? PlayStation 4
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Ok. 2-5 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętne, lepszą w mojej sytuacji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tylko Netflix i podobne
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zamierzam, ok. 50% całości użytkowania
16.Preferencje co do marki ? Obojętne
17.Preferencje co do wielkości ? 40-50 cali, nie wiem ile powinno być ze względu na odległość
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Niewygodny interface, słaby dźwięk
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 zł, ale byłoby super gdyby udało się znaleźć coś dobrego poniżej 2000.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie ma dla mnie znaczenia
Dodam jeszcze, że w tym momencie najbardziej skłaniam się ku modelowi Samsung UE50H6400. Jest tani i ma bardzo dobre opinie. Nie mam tylko pewności czy jego input lag (42ms) nie będzie przeszkadzał w grze? Zastanawiałem się nad 4K, ale w tym przedziale cenowym chyba nie dostanę nic sensownego, jeśli się mylę, proszę o wyprowadzenie z błędu