Telewizor firmy Sony KDL-55W955B - pełna specyfikacja .

D

Deleted member 121090

Guest
Czyli podsumowując. Obecny topowy model Sony jest dużo gorszy niż ich modele nawet nie topowe sprzed 4lat.
I taka to jakość obrazu idzie za znaczkiem Sony.
Nędza po prostu.
Na dodatek Panas skończył produkcję plazm i miłośnicy jakości obrazu już niestety nie mają co kupić. Kiepsko to wygląda.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czyli podsumowując. Obecny topowy model Sony jest dużo gorszy niż ich modele nawet nie topowe sprzed 4lat.
I taka to jakość obrazu idzie za znaczkiem Sony.
Nędza po prostu.
Na dodatek Panas skończył produkcję plazm i miłośnicy jakości obrazu już niestety nie mają co kupić. Kiepsko to wygląda.

Tak mysle jak napisales, generalnie mysle ze W 955 bedzie gorszy od poprzednika W 905 jak i wczesniejszego modelu z tej polki czyli hx 850... natomiast jesli chdozi o tv 4k to moze byc zupelnie inaczej czyli to co sie slyszy, ze Sony tymi tv bedzie sie interesowalo i nad nimi skupialo cala uwage. Mowi sie i tutaj ktos pisal po jakis targach jak i czytalem na forach zagranicznych ze topowy model 4k Sonego bedzie to najlepszy tv 4k na swiecie, ale jak dobrze wiesz ja musze to przeczytac w kilku testach, a nie to co ktos tam pisze.
I to co kiedys napisalem ze ludzie ktorym zalezalo na jakosci obrazu beda naprawde meili problem bo zarowno plazm jak i full ledow juz nie ma i nie bedzie (bo tych drugich nie oplaca sie produkowac patrzac na koszta w stosunku do sprzedazy). Na szczescie Ty tez masz na czym ogladac wiec mozesz cieszyc sie jeszcze swoim tv do czasu kiedy odmowi posluszenstwa, a pozniej trzeba bedzie pomyslec... i oby wtedy ceny zarowno 4k czy np oledow byly w miare ludzkie..Bo mysle ze obecna jakosc tv jaka jest oferowana przez roznych producentow nie zadowoli Ciebie patrzac na to co masz dotychczas na codzien..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No ja powoli szukam projektora.

Ja na Twoim miejscu juz dawno bym mial:) tylko nie warto oszczedzac na projektorze - pamietaj o tym. Warto dolozyc i kupic naprawde dobry zeby pozniej miec wypas podczas ogladania.. Ja staram sie przekupic zone jak moge niestety na razie nici z projektora u mnie w salonie..;-(

tdx

New member
Bez reklam
Na IPSie z kontrastem 860:1 liczyć się nie będzie ....
Ale faktycznie głośniki ma dobre.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Sony KDL55W955/ KDL55W955B (W95) Review
W moim ulubionym serwisie doszło do zabawnej sytuacji. Stwierdzają, że nie wiedzą właściwie komu polecać ten tv, gdyż znacznie lepiej kupić ubiegłoroczny model :D, zwłaszcza różnica w czerni wypada druzgocąco lepiej w 905. Cięcia u sony już nawet nie są zabawne, a podobno mieli iść w jakość :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sony KDL55W955/ KDL55W955B (W95) Review
W moim ulubionym serwisie doszło do zabawnej sytuacji. Stwierdzają, że nie wiedzą właściwie komu polecać ten tv, gdyż znacznie lepiej kupić ubiegłoroczny model :D, zwłaszcza różnica w czerni wypada druzgocąco lepiej w 905. Cięcia u sony już nawet nie są zabawne, a podobno mieli iść w jakość :)

Gdzie Ty wyczytales ze jesli chodzi o tv to maja isc w jakosc??? Bo ja wyczytalem z tego co mozna wyczytac ze beda zajmowac sie wylacznie tv 4k i nad tym beda sie skupiac ... A tv normalne czytaj ledy na 99% beda dzial sprzedawac.... tylko jeszcze nie wiadomo na 100% na jakiej zasadzie..
A ciecia doprowadzaja do tego co wlasnie teraz jest czyli jakosc taka sobie a najwazniejsza jest cena - tak od lat sprzedaje sie samsung i lg ktory chyba w 99% jest na IPS -ie i jest na druguim mieejscu w sprzeadzy ( jakosc nikogo nie razi ze jest slaba czern itp rzeczy ktore maja wady przy tv ips-ach) . Malo tego co pisze juz kilkakrotnie ze model z przed trzch laty o ile pamietan full led mial duzo lepszy obraz niz obecne tv Lg, ale to nie przeszkadza zeby tv dalej sie sprzedawaly skoro maja duzo bajerow, a przy tym jest odpowiednia cena nie mowiac o promocjach typu kup tv a otrzymasz tablet ,lub smartfon, albo np 27 calowy tv za 1 zl itp.. Jaka normalna firme stac na cos takiego??? Byly fajne tv ledy, full ledy, plazmy panasa,to ludzie woleli Lg, Samsungi to teraz trzeba kupowac wlasnie te firmy lub za miejmy nadzieje podobna cene Soniaki ale z taka jakoscia jaka daja te same matryce w tv LG. A NIE ZE TERAZ OCZEKUJMY ZA TV KTORY POWIEDZMY BEDZIE TANSZY O 1500-2000 na wejscie od swojego poprzednika ZE JEGO JAKOSC BEDZIE TAKA JAKA WLASNIE MIAL POPRZEDNIK. Skonczylo sie... Teraz jak chce sie zeby bylo lepiej a przynajmniej teoretycznie bo praktycznie roznie moze byc, to trzeba tv 4k ktory pomimo matrycy ips, ale o wiekszej rozdzielczosci pozwala miec lepszy obraz tylko za te 20 pare tysiecy za 65 cali...

theblock

New member
W955 debiutuje w dużo niższej cenie, niż W905 - już ten fakt powinien dać do myślenia, ale jak widać wielu naiwniaków łudzi się że dostanie więcej za mniej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W955 debiutuje w dużo niższej cenie, niż W905 - już ten fakt powinien dać do myślenia, ale jak widać wielu naiwniaków łudzi się że dostanie więcej za mniej.

Dokladnie tak jak piszesz, 3 tys taniej na wej. tv to nie da sie zrobic z niego chociazby zeby to bylo na poziomie W 905..

peterka1000

Member
Bez reklam
Do kolegi HQ 150 . mam u siebie zeszłoroczny model W905 w 55 calach , oczywiście profesjonalnie skalibrowany i powiem tylko tyle że już bym do plazm Panasa nie wrócił . :) I mówie to ja stary plaźmiarz . :) Natomiast model z tego roku to kpina nie telewizor . Więc jak ktoś chce kupić to teraz póki 905 są jeszcze w spredaży . Mój egzemplarz jest idealnie równo podświetlony . Nawet kalibrator stwierdził że trafił mi się model pod tym względem prawie idealny. Jedynie czego żałuję to tego że nie było modelu 65 calowego z taką matrycą , tylko wersja 855 ale ta miała już tylko 100 Hz , a nie 200 . Bo bym kupił takowy . Zawsze kibicowałem tylko Soniakowi i Panasonicowi ale jak tak dalej pójdzie to Sony będzie tylko dobrym wspomnieniem . Pozdrawiam

accu

New member
Bez reklam
To słabo myślałem o tym TV bo teraz jest Super cena ;)

Witam uprzejmie,

Proszę , nie patrz na super cenę , tylko czy warto danym modelem telewizora , danej firmy się zainteresować . :-|
Cena przyzwoita oczywiście również jest ważna , bo po co "przepłacać" . Nowości co prawda
więcej kosztują , ale zawsze można poczekać , aż cena za dany wartościowy model telewizora
się obniży .

Pozdrawiam,:)
accu

Do góry